Niğde Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor. 5 kamyon, 1’er adet itfaiye, kepçe ve cenaze nakil aracı Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Yeni alınan kamyonlardan biriyle direksiyon başına geçerek kısa bir şehir turu atan Başkan Akdoğan, “Eski araçları devre dışı bırakarak, yeni, modern ve günümüz teknolojisine uygun araçlarla Niğde Belediyesi olarak hizmete devam edeceğiz” dedi. 


Niğde Belediyesi’ne alınan 5 adet damperli kamyon, 1 adet itfaiye aracı, 1 adet cenaze nakil aracı ve 1 adet kepçe, Kent Meydanında düzenlenen törenle, dualarla hizmete girdi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 5 adet kamyonun 1 milyon 400 bin TL’ye, 1 adet kepçenin 450 bin TL’ye mal olduğunu belirterek, “İtfaiye aracımız ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş tarafından Niğde Belediyesine hibe edilmiştir. Sayın Topbaş, önümüzdeki günlerde bir de cenaze nakil aracı hibe edecektir, kendilerine tüm Niğde halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni İtfaiye Aracı Geliyor
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Niğde İl Özel İdaresince Niğde Belediyesi’ne hibe edilen itfaiye aracı ve bugün Türkiye Belediyeler Birliğince Niğde Belediyesi’ne hibe edilen itfaiye araçlarıyla birlikte itfaiye teşkilatındaki araç sayısının 8’e çıktığını bildirdi. Başkan Akdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptıkları bir ihaleyle önümüzdeki 9 ay içinde yeni bir itfaiye aracı daha alacaklarını ifade ederek, “Bu itfaiye aracımız 17 kata kadar çıkabilen, bölgemizde sadece Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde olan çok kapsamlı bir itfaiye aracıdır” diye konuştu.

Kurumlararası Dayanışma
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye araçlarının alınmasında, Niğde Belediye Meclisi’nde tüm parti gruplarının desteği olduğunu da anımsatarak, “Parti ayrımı yapmadan tüm Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Farklı alanlarda, farklı programlarla, farklı hizmetlerle beraber olacağız. En iyi hizmeti sağlamak, şehri geliştirmek, güzelleştirmek için çaba gösteriyoruz. Niğde Belediyesi olarak bir takım oyunu içindeyiz. Kurumlar arasında güzel bir konsensüs var. Niğde Belediyesi, İl Özel İdaresi, Valiliğimiz ve diğer kurumlarımızla Niğde’yi kalkındırmak için çaba gösteriyoruz. Niğde’de çok farklı hizmetlere imza attık ve bu hizmetlerimiz devam edecek. Her zaman halkımızın hizmetkarı olduk, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Niğde’de Güzel Hizmetler Var
Törende Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da bir konuşma yaptı. Vali Kılıç, konuşmasında Niğde’de güzel işlerin yapıldığına dikkat çekti. Niğde’nin tamamının adeta bir şantiye alanı gibi olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, “Düşünebiliyor musunuz, Niğde Belediye Binası ve Valilik binasının olmadığı, eski devlet hastanesinin olduğu yere kadar geniş bir meydan ve eski devlet hastanesinin yanına, içinde Niğde Belediye binasının da olduğu bir hükümet konağı yapılsın. Böyle bir alanı hayal edebiliyor musunuz? Meydandan Niğde Kalesi’ne kadar olan bölgede Sungurbey Camii’nden Kale’nin eteklerine kadar olan bölgede tarihi binaların restore edilerek, yeniden dizayn edilmesini, böyle bir alanı hayal edebilir miyiz. Bunu hayal ettiğimizde Niğde’mizi Orta Anadolu’nun en güzel illerinden biri olarak hayal etmiş oluruz. Belediyemiz bu tip projelerin üzerinde çalışıyor. Kendilerine başarılar diliyorum. Yeni araçların Niğde’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Akdoğan Direksiyonda
Konuşmaların ardından, dua edildi ve protokol üyeleri hizmete giren araçların kurdelesini kesti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da yeni alınan kamyonlardan birine binerek direksiyon başına geçti ve kısa bir şehir turu attı.

Niğde Belediyesi araç filosuna kazandırılan araçlar ise Kent Meydanı’ndan Derbent Kavşağı'na kadar konvoy halinde şehir turu attı.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın, AK parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


http://www.borhaber.net/ekonomi/elma-ureticileri-nigde-de-yol-kapatti-h18760.html

Posted by Bor Haber on 14 Aralık 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim