Niğde Belediyesi önünde ağaçlar bir gecede yok edildi.


Haber : Dursun SUNA


Belediye’nin önüne düzenleme yapılacağından dolayı ister istemez ağaçların sökülmek sureti ile başka bir yere taşınacağını bildirildi.


Belediye’nin önündeki ağaçlar 40-50 yıllar öncesi dikilmiş olan ağaçlar bir gecede yok edildi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,ın talimatı ile kesildiği bilgisine ulaşıldı. Vatandaşlar ağaçların içinde kalacağı şekilde bir çevre düzenlemesi yapılamaz mıydı? Zaten yeşile hasret Niğde de yeşil doku katliam edilerek neden bozuldu. Bu asırlık olan ağaçlar, bir daha uzun sure kolay kolay getişmez. Son yıllarda havası kirlenen bir şehirde ağaca ihtiyaç varken bu katliam neden belediye tarafından yapıldı. Bu kararı alan ve uygulayan her kezin vebali var. Çam ve Çınar ağacının ilimizin göbeğine dikilmesine ve geçişmesine vesile olan kimselerin aziz hatırasına büyük saygısızlıktır denildi.

Oysa ki Avrupa ve ülkemizin bazı modern şehirlerinde ağacın varlığına göre proje hazırlanıyor. Bu ufuk nerede?


BELEDİYE KAMU KATLİAMI KABULLENMİYOR!...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan telefonumuza cevap vermedi. Niğde Belediyede tarafından katledilen bu ağaçlar için bilgi almak istedik ne yazık ki “Bana değmeyen, yılan bin yaşasın” düşünce si içerisinde olanlar vardı. Telefonla sağlıklı bilgi almak istediğimiz kişiler korku içerisinde olduklarını hissettik, telefonlarla ulaşmak istediğimiz kişilerden Ağaçların dikildiği bölgeleri bilmek istedik, ağaçların muhtelif yerlere dikildi hiç bir sorun yok dediler.  Söylenen adreslere gittiğimizde ağaçları bulamadık, ama ağacın nerde olduğunu bilmeyen Başkan Yardımcıları bir ikisi yaşlı olduğu için kırıldı, demekle yetindi. Oysa ki  bu ağaçlar belediye tarafından katledildiğini öğrenilmiş oldu. Başından belli katledildi denilmesinin sebebi işte ortadadır.

Belediyede tarafından 20 nin üzerinde yapılan ağaç katliyamı ispatlandı.

Çınar ve çam ağaçları bir kurban gibi fidanlıkta yatıyor belgeledik resimlerle ve video ile kimsenin olmadığı ve gece geç saatlere kadar onlarca personel görevlendirildi. Bir gecede kazı-kırma makinası ile kesildi ve kırılarak söküldü. Niğde Belediyesi Fidanlık işletmelerine götürülen ağaçların yeşil yaprakları ve kökleri adata güzelliği ile ortada.



KANUNLARDA AĞAÇ KESMEK SUÇTUR...


Orman işletmeleri müdürlüğü yetkilileri Niğde Belediyesi binasının önündeki ağaçların izin alınmadan kesildiği bildirildi.

Orman işletmeleri yetkilileri belediyenin önündeki ağaçların kesildiği gönünde bize gelen herhangi bir ihbar yada şikayet yapılmamıştır dedi.

Niğde Belediyesinin önündeki Ağaçlar "Orman ağaçları konumundadır,yaşı uzun olan ağaçlara kimse dokunamaz,kimsede budama bile yapamaz,ve bu komu malıdır.Bu ağaçların kesilmesi yasalara ve kanunlara aykırıdır"  denildi. 






















Editör: TE Bilişim