Niğde Belediye Meclisi’nin Şubat Dönemi Toplantısı, Belediye Başkan Vekili İdris Bayram başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemle ilgili 9 maddenin karara bağlandığı toplantıda konut ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi tarifeleri belirlendi. 

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, yoklama ve bir önceki döneme ait kararların tasvibinin ardından Şehir İmar Planı’yla ilgili 9 madde müzakere edilerek karara bağlandı. Şehir İmar Planı'nda tadilat, talep ve teklifler İmar Komisyonu’na sevk edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere bir hizmet aracının alınmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Niğde Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Plan ve Proje Müdürlüğü’ne; İmar İşleri Müdürlüğü ile birleştirilen Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün ödenekleri ile Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü’ndeki bazı harcama kalemlerinin aktarımı oybirliği ile yapıldı.

Çevre temizlik vergisi tarifeleri

Belediye Meclis toplantısında ayrıca 2017 Yılı Çevre Temizlik Vergisi tarifeleriyle ilgili olarak Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor da oybirliği ile kabul edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan konut ve işyerlerine ait çevre temizlik vergileri tarifelerinin 7 bina grubunda 5 ayrı derece ile tablolaştırıldığının belirtildiği Plan Bütçe Komisyonu raporunda binaların dereceleri ve yıllık vergi tutarları belirlendi. Buna göre; birinci grup birinci derecedeki binalar yıllık 2 bin 600 TL çevre temizlik vergisi ödeyecek. 7. Grup 5. Derecedeki binaların çevre temizlik vergisi ise 21 TL olacak. İndirimli Çevre Temizlik Vergileri de 1. Grup 1. Derecedeki binalarda bin 300 TL olarak belirlenirken, 7. Grup beşinci derecedeki binaların Çevre Temizlik Vergileri ise 10 TL olacak. 1 ve 7. Grup arasındaki diğer bina gruplarının Çevre Temizlik Vergileri de derecelerine göre fiyatlandırılacak.

Belediye meclisinden sempozyuma destek

26-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde yapılacak olan IV. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları sempozyumunda, Sempozyumun düzenlenmesi için gerekli olan konularda Niğde Belediyesi’nce destek vermek amacıyla 50 bin lira yardım yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu arada Niğde Belediye Meclisi’nin Mart Dönemi toplantısının 3 Martta yapılması kararlaştırıldı.
 
Editör: TE Bilişim