Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yemek programı düzenledi. 

Düzenlenen programda masaları tek tek gezerek engelli vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Rifat Özkan günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Gün içinde yaptığı ziyaretler ve yemekte yaptığı konuşmada her zaman engelli vatandaşların yanlarında olacaklarını belirten Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Biz Niğde’yi valim ve il başkanımla birlikte engelli dostu şehir yapacağız. Bu noktada sizlerle beraber çalışacağız. Ama unuttuğumuz ihmal ettiğimiz, şehirde sizin yaşamınızı zorlaştıran bir şey olursa belediyeye ulaşın anında o hizmeti yerine getireceğiz inşallah" dedi. Düzenlenen yemekten dolayı Belediye Başkanı Rifat Özkan’a teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ise, “Toplumlar birliktelikle güçlenir. Millet olarak bir olduğumuz sürece biz var olacağız. Bu birlikteliğimizle yine engelli kardeşlerimize ne kadar güç verdiğimizle onlara ne kadar destek olmamızla var olacağız. Bu bağlamda AK Parti iktidarları olarak ilk defa 2005 yılında 5378 Sayılı Engelliler Kanunu çıkartarak engelli vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmek adına kanuni çalışmalar yapıldı. Bir sürü bakanlıklardan engelli vatandaşlarımız için hizmetler yürütüldü. Ulaşımdan sağlığa sağlıktan turizme kadar her alanda engelli vatandaşlarımızı pozitif ayrımcılık yapmak adına kanuni çalışmalar oldu. Onun haricinde de memur engelli kadroları artırıldı. İnşallah 2018 yılında da 5 bin engelli memur alımı yapılacak. Sizleri saygıyla selamlarken bu programı organize eden belediye başkanımıza, valimize ve tüm derneklerimize saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise konuşmasında amaçlarının engellilerin yanında olduklarını hissettirmek olduğunu vurgulayarak; “Hepinizin engelliler gününü kutluyorum. Bugün sizler için özel bir gün. Amacımız bu özel günde sizlerle birlikte olmak. Sizlerin yanınızda olduğumuzu hissettirmek, sorunlarınızı dinlemek ve gününüzü kutlamak için birlikteyiz. Şüphesiz ki engelli olmak bir özür değil çünkü hepimiz bir engelli adayıyız. Tüm toplumun engellilere yönelik bakışını değiştirmek, şehrimizde engelliler için gerekli önlemler almak, şehrimizi engelli dostu şehir yapmak amacındayız ve onun için çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun meyvelerini almaya başlayacağız. Bir engellimiz evinden çıktığında gerek yolculuk yaparken gerekse herhangi hizmetten yararlanırken karşılaştığı tüm engelleri inşallah kaldıracağız. Bu doğrultuda sosyal devlet anlayışı gereği olarak devletimiz hükümetimiz de son yıllarda gerçekten çok önemli ve ciddi adımlar attı. Biz de hükümetimizin ve devletimizin atmış olduğu bu adımlar doğrultusunda Niğdemizde gerekli adımları atıyoruz. Hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunmaya devam ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz öncülüğünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda bugüne kadar yaklaşık 8 bin engellimize maaş bağlanmış, 3 bin engellimize evde bakım maaşı verilmiş bu çalışmalarımızı daha da ilerleteceğiz. Bu güzel programları tertip eden başta Dernek Başkanımız Songül hanıma ve belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere de katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Engelliler adına söz alan Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ise yaptığı konuşmada Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Düzenlenen yemeğe Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şube Başkanı Atila Taşpınar, İşitme Engelliler Niğde Şube Başkanı Hasan Kılıç, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.
Editör: TE Bilişim