Niğde Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hizmetlerin aksamaması için tüm tedbirleri aldı. Rutin hizmetlerin devam etmesi için belediyenin ilgili birimlerindeki personel Kurban Bayramı süresince 24 saat görev başında olacak.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kurban Bayramı süresince Niğde Belediyesi’nin, üzerine düşen görevleri yerine getirmek için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bayram tatili boyunca hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Başkan Akdoğan, “Kapalı Hayvan Pazarı'mız, kapasitesi iki katına çıkarılarak yeniden hizmete girdi. Kurban kesim yerlerimiz belirlendi. Zabıtamız, Veteriner İşleri Müdürlüğü'müz, Temizlik İşleri Müdürlüğü'müz ve Kurban Bayramı tatili boyunca hizmet verecek birimlerimizde görevli personelimiz, Kurban Bayramı tatili boyunca, halkımızın hizmetinde olacak” dedi. Başkan Akdoğan, açıklamasında vatandaşların ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı da kutladı.   

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT
Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgi verdi. Kurbanlık hayvanların, sağlıklı, besili, organlarının tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi istenen açıklamada, kurbanlık hayvanların kulaklarında küpe olması, büyükbaş hayvanların 2 yaşını, koyun ve keçilerin 1 yaşını doldurmuş olmaları, kuzuların ise 6 aydan büyük olmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hayvan hırsızlıklarına karşı dikkatli olunması da istendi.

Bu arada Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurban kesimi esnasında veya öncesinde meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi için “Kurbanlık Yakalama Timi” oluşturdu. Profesyonel bir ekipten oluşan tim, uyuşturucu iğne ve tüfekle, kaçan kurbanlıklara zarar vermeden müdahale edebilecek.

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Bu arada Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban kesim yerlerini belirledi. Vatandaşlar, Niğde Belediyesi Mezbahası, Tarım Açık Cezaevi Müdürlüğü Mezbahası, Pazartesi Pazarı yanındaki Köy Garajı, Yeni Niğde Evler civarındaki Cuma Pazarı, Yeşilburç Yolu üzerindeki Kapalı Pazar Yeri, Özbelde Mevkii Hakan Spor Tesisleri önü, Arife Hanım Camii yanındaki Zahire Pazarı’nda hijyenik, hızlı ve rahat bir şekilde kesim yapabilecek. Umuma açık yerlerde, park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda ise kurban kesimi yapılamayacak.


 
Editör: TE Bilişim