Niğde Barosu Başkanı Osman Çimen, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çek Kanunu ile pek çok alacaklının mağdur edildiğini öne sürdü. 

Çimen, yaptığı açıklamada, affa karşı olmadıklarını ancak affın da belli kurallara göre yapılması gerektiğini ifade etti. 

Yeni düzenlemeyle çeklerin adeta bono haline geldiğini savunan Çimen, şöyle devam etti: 

"Çek Kanunun yürürlüğe girmesiyle Niğde'de de hatırı sayılır derecede kişinin ceza evlerinden tahliye edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Çekte hapis cezalarının kaldırılmasını birçok çek mağduruna umut diye lanse edilmesini kesinlikle kabul etmek mümkün değil. Hele bu çek yasasının Avrupa yasalarına uyum süreci adı altında değiştirilmesi kabul edilemez. Avrupa'da borcundan dolayı cezaevinde yatan insan olmadığı belirtilmektedir. Ancak hiç kimseye Avrupa'da alacakların devletin sigortası altında olduğu da açıklanmamaktadır. Ülkemiz de birçok paravan şirketler kurup çek yapraklarını hoyratça doldurup vatandaşlara verenler affediliyor. Bu çeklere karşılık emek veya mal veren kişilerin alacakları ne olacağı hiç düşünülmüyor. Aslında bu tür yasalarda yapılan değişikliklerin barolardan ve Barolar Birliğinden de fikir alınarak yapılmasını çok arzu ederdim." 


Editör: TE Bilişim