Niğde Baro Başkanı Avukat Osman Çimen ve yönetimi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında çeşitli konularda görüş ve öneriler dile getirildi.  Ziyaretin ardından Niğde Barosu, Ordu Barosu ve Sivas Barosu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Prof. Dr. Metin Feyzioğlu  değerlendirme toplantısı yaptı..
EN ETKİLİ YOL DEVLET SINAVI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hâkimlik, savcılık, noterlik ve avukatlık stajı için yeni bir sistem getirilmesinin zorunlu olduğuna vurgu yaptı. Feyzioğlu, “Sınav geldiğinde sınavı geçebilecek kalitede eğitim veremeyen hukuk fakülteleri doğal seleksiyon ile zaten düzelecek. Ayrıca sınav avukat sayısının kontrolsüz artışını da sınırlayacak. Sayın Adalet Bakanı ’nın bu konudaki açıklamalarına katılıyoruz. Özgürlükçü, çağı yakalamış hukukçular yetiştirmeliyiz. Bunun için de en etkili yolun devlet sınavı olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

KDV VE SGK PRİMLERİ SORUN

Feyzioğlu açıklamasının devamında; “Avukatlık hizmetlerinin KDV’si çok yüksek, vatandaşların adalete erişimini engelleyecek seviyede. On binlerce avukatın SGK primini ödemekte sıkıntı çektiği de bir gerçek. Bu iki sorun için hem devletimizin kazanacağı hem de avukatları rahat ettirecek bir çözüm önerisi ile Maliye ve Adalet Bakanları’na gideceğiz.  Her türlü milli meselede devlet diyoruz. Her milli meselede avukat camiası olarak devletin arkasında duruyoruz. Devletimizin de haklı taleplerimize olumlu yaklaşacağını biliyoruz. Neticede bu talepler sadece avukatlar için değil tüm vatandaşlarımızın menfaatinedir.”" dedi. 

 
Editör: TE Bilişim