Polis Teşkilatımızın 170. Kuruluş yıldönümü gereğince başta şehit polislerimizi rahmetle anıyor ve tüm polislerimizin gününü kutluyorum.

Tarihi çok eski dönemlere dayanan Türk Polis teşkilatının bugünkü manada yapılanması üzerinden 170 yıl geçmiştir. Bu da polis teşkilatımızın Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmadan önce teşkilatlandığı ve birikimleriyle bu güne kadar geldiğini göstermektedir.

Emniyet teşkilatımız,  vatandaşlarımızın can ve mal ve diğer her türlü haklarını korumak, bu haklara ilişecekleri caydırmak, suç ve suçluyla mücadele etmek ve a adli kolluk olarak çalışmak ve adaletin tecellisine yardımcı olmak gibi ve daha sayamayacağımız çok önemli ve zor görevler üstlenmiştir.

Bugün sayıları yüz binleri bulan polis teşkilatı içerisinde her coğrafyadan ve hemen hemen her aileden bir insan görev yapmaktadır. Dolayısıyla Türk Polisi, Necip Türk milletinin binlerce yıllık karakterini, töresini, gelenek ve görenek ve ahlak anlayışını da temsil etmektedir.

Mesai kavramı olmaksızın çalışan bu insanların yapılan görevin niteliği gereği belki de dile getiremediği pek çok sorunu bulunmaktadır. Her kademede polis ifa edilen işin zorluğu yanında sorunlarını duyuramama endişesini taşımamalı görüşlerinin devletin her kademesinde değerlendirildiğinin ve çözülmeye gayret edildiğinin farkında ve inancında olmalıdır. Bu durum hem görev yapan binlerce polis memuru ve ailesini en azından manevi olarak rahatlatacağı gibi toplumun emniyet hizmetlerinden daha iyi faydalanmasına da katkı sağlayacaktır.

10 Nisan Polis gününü bir kez daha kutluyor sağlık ve huzur diliyorum.


Editör: TE Bilişim