Niğde'de Oda Seçimleri devam ediyor. Niğde Bakkallar ve Bayiler odası genel kurulu Seel Düğün Salonunda yapıldı. 


700 üyesi olan Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına 3 kişi aday olmuştu.  Mevcut başkan Şinasi Göktepe, Arif Ceylan ve Duran Koçkesen'de başkanlık için liste hazırlayıp yarıştılar. 


Genel Kurulda bir konuşma yapan Bakkallar Odası Başkanı Şinasi Göktepe ;  “Bugün burada bakkalların şölenine geldik,  dertlerimizi anlatmaya, çözümler üretmeye geldik. Edikli’den Kızılören’e, Gölcük’ten, Kayırlı’ya, Dere Mahallesi’nden İlhanlı’ya hepimiz burada birlik olmaya, dirlik olmaya, bir olmaya, güç olmaya geldik. Biliyorsunuz ki göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sizler için çalıştık, sizler için mücadele ettik. Binamızı sizlerin desteği ile aldık, haklarınızı savunmak için “BakkalınaSahip Çık” kampanyası düzenledik. Sesimizi sadece Niğde’de değil, tüm Türkiye’de duyurduk. Kavgadan yana değil, üretmekten, çözüm üretmekten yana tavır koyduk. Ayrılmaktan yana değil, birleşerek büyümeden bahsettik. Görüyorum ki bugün bakkallarımız bunu başarmış, birlik ve dirlik nasıl olurmuş herkese gösteriyor. Bizim şerefimiz, namusumuz ekmeğimizdir. Kimseye ekmeğimizle oynama şansı tanımayız. Değerli kardeşlerim, günümüz de bakkalların üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Market ve süpermarket çılgınlığı, gariban bakkal amcamızın ekmeğini tehdit ediyor.  Bu noktada birlik olursak, akıllı davranırsak, birleşirsek, güçlenirsek bu gidişata dur diyebiliriz! Öyle yada böyle, Türkiye’de esnafın can damarı bakkallardır. Kimse bizsiz hesap yapamaz.  Bugün bakkalımızdan alınan vergilerde de, SSK primlerinde taleplerimiz olmuştur olacak. Eğer sizler arkamızda durmaya devam ederseniz bizler de sizin haklı mücadelenizi yüceltmeyi şeref sayarız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 



Oy sayımının ardından mevcut başkan Şinasi Göktepe, 194 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Diğer Başkan adayları Arif Ceran 151, Duran Koçkesen 126 oy aldı. 700 üyeli Bakkallar Odasında 475 kişi oy kullandı. 471'i geçerli sayıldı.  

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına Şinasi Göktepe, Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Nihat Keskin, Kuddusi Ünal, Halis Karadağ, İsmet Tüfekçi, Mehmet Cantemur, Erdoğan Güneş; Denetleme Kurulu asil üyeliklerine ise Murat Tanrıverdi, Talip Özdemir, Çağlar Aldemir seçildiler.




Editör: TE Bilişim