Teknolojiyi hayatın her alanında kullanmak isteyen Niğde Belediyesi şehrimizi  Akıllı şehir yapma noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Niğde Teknopark toplantı salonunda Niğde Belediyesi, KOSGEB Niğde Müdürlüğü ve Niğde Teknopark iş birliği ile 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Belediye birim müdürlerinin hazır olduğu toplantıda, eylem planı doğrultusunda belediyenin ihtiyaç duyduğu teknolojiler gündeme getirildi. Teknopark firmaları tarafından geniş katılım sağlanan toplantıda, belediyenin gelecek vizyonu çerçevesinde yapılması planlanan projeler ve oluşturulacak muhtemel iş birlikleri görüşüldü.

Ülke genelinde başlatılan akıllı şehir dönüşümü kapsamında Niğde’de yapılabilecek projeler değerlendirilirken belediyenin ve vatandaşların sorun ve ihtiyaçları çerçevesinde geleceğe yönelik projeler ile ilgili karşılıklı iş birliği arzusu dile getirildi. Ayrıca firmalar tarafından ortaya çıkarılan ve belediye tarafından kabul edilen projelerin KOSGEB Niğde Müdürlüğü tarafından Ar-Ge desteği kapsamında değerlendirmeye alınabileceği ifade edildi.

Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim

Verimli geçen toplantıda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planını ile ilgili şehrimizde atılacak adımlarla ilgili bir yol haritası belirlendi.

Editör: TE Bilişim