Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin yargı çevrelerini yeniden belirlerken Niğde Adana Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden çıkartılarak Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dahil edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), 4 bölge adliye mahkemesinin yargı çevresinin yeniden belirlenmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün bölge adliye mahkemelerinin yargı çevrelerinin yeniden belirlenmesine ilişkin yazısı görüşüldü. Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresi de Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olarak belirlenerek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat’ın, Adana Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Niğde çıkartılarak Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dahil edildi.

2016’da 7 ilde Bölge Adliye Mahkemeleri’ni (BAM) faaliyeti geçiren HSK Genel Kurulu, Adana ve Bursa olmak üzere iki ilde daha BAM kurulmasına karar vermiş ve ve Adana bölge Mahkemesine Niğde ile birlikte Hatay, Mersin, Osmaniye illerini dahil etti. Böylece 2 yeni BAM daha kurulmuştu.

HSK Genel Kurulu, yeni kurulan iki BAM’ın yargı çevrelerini de belirlenmişti. Buna göre Adana Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresi Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Niğde’den, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresi ise Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova’dan oluşmuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim