Yeni Adliye-Adalet Sarayı için eski Köy Garajının olduğu yer düşünülmesi tartışmalara neden oldu. Niğde Barosu'nun eski SSK Binası yayında arsası olmasına rağmen, yeni hastane açılması ile SSK hastenesinin atıl kalacağı bilinmesine rağmen,  bir çok çevrenin eski Köy Garajı'na Niğde Adliye Sarayı'nın yapılmasına itarazları  var. 


İki gün önce " Niğde Adliyesi yapılamadı ama Avukat Evi Yapılıyor" diye haber yapmıştık... Şimde gündem yeni Adliye Binası... 


 MHP ve CHP İl Genel Meclis Üyeleri'nin de yer konusunda itirazları var. 



Niğde’ye yeni yapılacak olan Niğde Adliye Sarayı’na İl Genel Meclisinde bulunan CHP ve MHP’li üyeler itirazda bulundu.


Üyeler Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, yeni yapılacak olan adliye sarayının petrol istasyonunun arkasında kalmasından dolayı görünmeyeceğinden yeni yapılacak Adliye sarayının yola cepheli ve düz cepheli olarak yapılmasını istediler.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Kamil Davarcı: “2 bin metre kare özel idareden arsa istendi. Arazide geçen haftaki il genel meclis toplantısında il özel idaresine ait arsayı adalet bakanlığına adliye yapılması için verildi. Fakat geliştirilen proje Niğde'ye yakışan bir proje olmayacağına inanıyoruz. İl genel meclisinde MHP ve CHP gurubu olarak biz bugünkü toplantımızda görüşlerimizi meclis toplantımızda dile getirdik. Niğde'ye yakışan bir Adliye sarayının yapılmasını ve ön cepheli olarak yapılmasını istiyoruz. Yapılacak olan adliye sarayının yandan cepheli bir adliye sarayının ilerdeki önüne yapılacak işlemlerin yeni yapılacak adliye sarayını görünmez hale getirecektir. Buda uzun vadeye yansıdığı zaman Niğde'ye yakışmayan bir Adliye sarayının yapıldığını göreceğiz. Yeni adliye sarayının yapımı başlamadan ilerde meydana gelebilecek sıkıntıları şimdiden önüne geçilmesini arzu ediyoruz” dedi.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim