Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 85’inci yıl dönümü nedeniyle Hükümet meydanında yapılan tören Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından  Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Hükümet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlama törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar,  Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş,  kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumun ardından bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Anadolu'yu yeniden vatan yapan ve genç bir Cumhuriyet kurarak, Türkiye Cumhuriyetini bize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelmesi gerçekten onur ve gururdur. Niğde’miz için onur ve gurur günü olarak ad ettiğimiz öyle olduğuna inandığımız Osmanlının küllerinden yani 7 düvelin Anadolu’da Türkleri bitirdik dendiği anda kurtuluş savaşında etrafına topladığı silah arkadaşlarıyla yeniden kurtaran Anadolu’yu yeniden vatan yapan ve Osmanlının küllerinden genç bir Cumhuriyet kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelmesi gerçekten onurdur gururdur. Niğdelilerin 85 yıl önce olduğu gibi yine aynı heyecanla aynı gururla toplanması bunun açıkça ifadesidir.”

Atatürk’ün Niğde’ye gelişlerinin 85’inci yıldönümü, şiirlerin okunmasının ardından Niğde Valiliği önünde düzenlenen Atatürk resim sergisinin açılışı yapıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, şeref defterini imzaladı.  
 
 
 
Editör: TE Bilişim