NİFAD (Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği) tarafından AHİLER Kalkınma Ajansına sunulan “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu “ Eğitimi 22 Kasım 2012 Perşembe günü başladı.



NESOB (Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği) eğitim salonunda başlayan “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu “ Eğitimini NİFAD üyelerine; Niğde Üniversitesi,Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen tarafından veriliyor.

 

22 Kasım-09 Aralık 2012 tarihleri 18.30-21.00 saatleri arasında 8 gün sürecek olan eğitimde; Niğde’nin kalkınmasında; Turizm, Turizm Pazarlaması Kavramı; Marka, Kent Pazarlaması konusu, Niğde ve yöresinin markalaşması ve Pazarlanmasında Turizmin etkileri ve önemi, Niğde ve yöresinin Turizm Destinasyonları; Niğde ve yöresinin Turizm sorunları, Niğde Aladağlar-Roma Havuzu Apollonus Rotası Gezisi (saha Çalışması) Niğde ve yöresinin Turizm Talebi ve analizi, Niğde yöresinin Turistik Ürün Oluşturulması Niğde yöresinin Bilinirliğinin Bölge Turizmine etkisi, Niğde ve yöresi Alternatif Turizm Çeşitleri, Niğde ekonomisine Turizmin Katkıları ve Nevşehir Kapadokya Rotası Gezisi-Niğde Aladağlar (Saha Çalışması) ile tamamlanacak.

 

Anadolu’nun Saklı Kenti Niğde…

NİFAD üyelerinin katıldığı “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu“ eğitiminde; Niğde’nin marka olarak tanıtılması, bu markalaşmanın gerçeğinde Anadolu’nun saklı kenti Niğde’nin kalkınması öncelikle; Turizm, Tarım ve Ulaşım yanında farklı medeniyetlerin, kültürlerin yaşamış olduğu bölgede diğer alt yapıların başlatılması, Niğde’nin kalkınması ve gelişmesinde izlenecek yol haritasının tespitinde ve uygulamasında tüm Niğdelilerin kollektif pazarlama çalışması içerisinde ve devletin Türkiye’yi tanıtımında Niğde’yi de tüm argümanlarıyla tanıtır olması, Amaca uygun alt yapıların zamanından önceden yapılması gerekliliği ve bu izlenecek yol haritasında Anadolu’nun saklı kenti Niğde… tartışılarak değerleriyle gün ışığına taşınarak yaşatılması ve hedeflenen amaca ulaştırılması önümüzdeki 20 Yıl içerisinde yaratıcı ve özverili çalışmalarla başarılabileceği konusu tartışılarak değerlendirildi.


NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner açıklamasında; dernek ve üyelerimiz kentimizin, bölgemizin tanıtılmasında ilimiz ve il dışında sanatsal anlamda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. 5.Temel Fotoğraf Eğitimini sürdürüyoruz. AHİLER Kalkınma Ajansına sunulan “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu “ eğitimi ile derneğimiz üyeleri katılımı değer kattı. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Niğde Akmedrese Kültür Evinde 24-30 Kasım 2012 tarihleri arasında 5.Fotoğraf Sergisini açmanın mutluluğunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Özellikle Üniversite öğrencilerinin de 5. Fotoğraf Sergimize katılımlarıyla Niğde’mizi sanatsal fotoğraflarda daha iyi tanımalarına fırsat olacağına inanıyor ve ilgilerini bekliyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim