NGYC  tarafından düzenlenen  Ayhan Şahenk’i anma programında konuşan NGYC Başkanı İdris Yavuz,  Şahenk’in başarısının altında yatan sırrı Şahenk’in cümleleri ile açıkladı. Yavuz; “ O diyor ki; ‘Kırk yıllık iş hayatımın başlangıcına dönüp baktığımda, planladığım hizmetlerin büyük bir bölümünü yerine getirdim.  Yaptığım hatalarımı,  eksiklerimi, kusurlarımı, kendime özgüvenle, çalışmakla,  mücadeleyle, sabırla yendim. Hayatta hiç bir şeyimi şansa bırakmadım. Yapmak istediklerimi, varmak istediğim yeri, yıllar öncesinden planladım. Yolumu, yönümü hiç değiştirmedim. Ufkumu, hedeflerimi genişlettim. Sizlere önerim, yaptıklarınızla yetinmeyin, hiçbir konuda moralinizi bozmayın. Sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmeyin. Başarı sizin güveninizi arttırır ve güçlendirir’

 

NGYC, Şahenk’i  anma programı düzenledi 

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (NGYC)  Doğuş Holding Yönetim Kurulu, Onursal Başkanı Niğdeli işadamı Ayhan Şahenk’i ölümünün 13’üncü yıldönümünde düzenlediği programda andı.  

Derbent Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı program Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, NGYC Başkanı İdris Yavuz, Başkan Vekili  Şerife Türkeş Kanaatbilen, Başkan Yardımcısı Ahmet Öncü, Genel Sekreter Necmi Pişkin, NGYC Üyesi Fikret Dikmen, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla dün  saat 16.30’da başladı.

      GENÇLERİMİZE TANITMAK İSTEDİK

 

           Programın açılış konuşmasını yapan NGYC Başkanı İdris Yavuz;  Dünyanın tanınmış iş adamlarından Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan, Niğde’nin gururu merhum Ayhan Şahenk’i katılımcılara tanıtmak istediklerini belirterek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Niğde’nin geçmişine baktığımız zaman çok değerli hizmetleri olan insanlarımız var. Niğdeli iş adamı olarak, Dünya devleri arasında, adını altın harflerle yazdıran, Niğde’nin öz evladı, Merhum Ayhan Şahenk’i özet olarak yakinen tanımak ve gençlerimize tanıtmak istedik. Ayhan Şahenk, 1929 yılında Niğde’de doğdu.13 Mart 1950 yılında Doğuş Grubu’nun temellerini attı.  İnşaat, bankacılık, iletişim, turizm, gıda, otomotiv alanlarında önemli yatırımlar yaptı. Ayhan Şahenk’in kurduğu Vakıf, birçok yerde okullar inşa etti. ‘Halk Sağlığı Programı’ çerçevesinde sağlık programları sundu. Spor, kültür, sanat alanlarında da önemli girişimlerde bulundu ve öncülük yaptı” dedi.

NİĞDE’NİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ

 

  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise konuşmasına düzenlemiş olduğu programdan ötürü NGYC’ne teşekkür ederek başladı. Ayhan Şahenk’in Niğde’nin önemli isimlerinden biri olduğunu dile getiren Rektör Görür; “ Ölümünün 13’üncü yıldönümünde merhum Ayhan Şahenk’i rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bundan 60 yılı aşkın bir süre önce kurmuş oldukları şirket bugün ülke kalkınmasına, ülke ekonomisine çok ciddi katkılar binlerce insana ekmek, işgücü ve istihdam sağlayan, büyük bir holding haline geldi. Kendisini bir daha şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

YATIRIMLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, Ayhan Şahenk’in Niğde’nin yetiştirdiği önemli iş adamlarından biri olduğunu belirtirken; “ Değerli işadamını bundan 13 yıl önce kaybettik. Niğdeliler olarak Şahenk’in ne kadar önemli hizmetlerde bulunduğunu biliyoruz” dedi. Niğde’nin son birkaç yıla kadar Doğuş Grubu’ndan nasibini almamış bir il olduğunu açıkça söylemek gerektiğini dile getiren Başkan Akdoğan, “Son olarak üniversitemize yapılmış olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve öğrenci yurdu ilimiz,  üniversitemiz açısından bir kazanç olmuştur. Bundan dolayı Şahenk Grubu’na Niğdeliler adına teşekkür ederken, bu tür yatırımların devamını beklediğimizi de buradan açıkça söylemekte de yarar olduğunu düşünüyorum. Niğde sonuçta o insanların doğduğu, büyüdüğü, ekmeğini yediği, suyunu içtiği bir şehir. Başka illere baktığımız zaman bir örneğini de Bolu’da görürüz. İnşallah biz onlara sahip çıkma noktasında üzerimize, onlar da Niğde’ye sahip çıkma noktasında üzerine düşeni yaparsa Niğde yatırım, sanayi ve üniversite alanında   daha fazla mesafe kat edebilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

İLK 3’E ALTIN HEDİYE     

Konuşmaların ardından Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ayhan Şahenk Ödüllü Kompozisyon Yarışması” nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Birincinin yarım altın, ikinci ve üçüncünün çeyrek altınla ödüllendirildiği yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrenciye kitap hediye edildi.

Yarışmada, Niğde Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Buse Üçler,“Rüyalar Şehri” adlı kompozisyonu ile  birinciliği alırken, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Betül “Hayalimdeki Niğde” ile ikinci, Remide Yılmaz Atabek Lisesi öğrencisi Nursel Baykan da “Parlayan Yıldız Niğde” kompozisyonu ile üçüncülüğü aldı.


 

Editör: TE Bilişim