Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (NGYC) ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Yaklaşık 6 ay önce oluşumunu tamamlayan NGYC, Akmedrese’de bulunan cemiyet binasında saat 11.00’de üyelerin katılımıyla olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

 

ÇOK ÖNEMLİ İŞLER GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Toplantı NGYC Başkanı Şerife Türkeş Kanaatbilen’in açılış konuşmasıyla başladı. Geride kalan 6 ay içerisinde çok önemli işler gerçekleştirdiklerini dile getiren Kanaatbilen,  “Cemiyetimizi Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üyesi yaptık. 5 Şubat Atatürk’ün Niğde’ye geldiği Onur Günü’müzde geleneksel hale getirmek istediğimiz Niğde’nin En’leri Plaket Töreni’ni düzenledik. Bu programla, 2013 yılında Niğde’ye hizmet vermiş, katkı sağlamış herkesi ödüllendirmek düşüncesiyle, 2013’ün En’lerini seçerek basın camiasının yoğun katılımıyla plaketlerini verdik. Ayrıca 5 Şubat’ta Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Dünya Gazeteciler Federasyonu olağan toplantısını Niğde’de yaptı. Bu toplantıda Dünya Gazeteciler Federasyonu’nda Niğde’den bir isim tarafından temsil edilelim istedik ve İdris Yavuz Bey, Dünya Gazeteciler Federasyonu’nda Niğde’yi temsil edecek isim oldu. Bundan  sonraki süreçte de hedeflerimiz çok yüksek. Gündeme taşımak istediğimiz çok güzel plan ve projelerimiz var ve çok başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

 

ŞAHENK İÇİN ANMA PROGRAM

 

NGYC’nin 2 yılda bir  genel kurul yapacağını belirten Kanaatbilen, NGYC’nin bazı programları geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek; “ Önümüzdeki bir projeden bahsedecek olursak, Ayhan Şahenk Niğde’nin yetiştirdiği önemli  isimlerden birisi. Biz Niğdeli olarak Ayhan Şahenk’ten çok şey beklerken, aslında, Şahenk için hiçbir şey yapmadığımızı fark ettik. Bu konuda Yönetim Kurulu’ndan Ahmet Öncü Bey’in çok güzel bir fikri oldu. Bundan sonra Şahenk’in ölüm yıldönümü olan 2 Nisan tarihinde destek verdiği takdirde üniversitemiz ile birlikte, diğer şekilde NGYC olarak düzenleyeceğimiz programı da gelenekselleştirmek istiyoruz” dedi.

 

NGYC ORGANLARINI BELİRLEDİ

 

NGYC Başkanı Şerife Türkeş Kanaatbilen’in konuşmasının ardından  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda, Hüseyin Kirişçi başkanlığında oluşturulan divanın ardından Yönetim Kurulu Çalışma Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu’nun okunmasına geçildi.  Daha sonra Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Asil ve Yedek Üyeleri, Seçici Kurul Üyeleri ve Onur Kurulu Üyeleri seçildi. Taslak bütçenin görüşülüp onaylanmasının ardından Olağan Genel Kurul dilek ve temennilerle sona erdi.

 

Yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda kurullarını ve federasyon delegelerini belirleyen Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet, bugün tekrar bir araya gelerek görev dağılımını gerçekleştirecek.

 





Editör: TE Bilişim