Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen, Niğde Gazeteciler Cemiyetinden 24 üyenin istifasını ortak basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.


Niğde Gazeteciler Cemiyeti 7 Mart 1989 tarihinde kurulan gönüllü bir meslek kuruluşu olduğunu belirten Şerife Türkeş Kanaatbilen, NGC’nin Kurulduğu günden bugüne kadar başta Niğde Üniversitesi olmak üzere, Niğde İlinin kalkınmada öncelikli yer alması, Patates Araştırma Enstitüsü’nün kurulması, Niğde İlinin içerde ve dışarıda tanıtılması, ilin sorunlarının dillendirilmesi, kamuoyu oluşturulması, halkın sorunlarının çözümüne katkıda bulunulmasının sağlanmasında önemli rol üstlendiğine vurgu yaparak; “ Kısacası ilin gözü, kulağı, sesi olma yönünde mücadele vermiştir” dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurucu üyesi olduğuna dikkati çeken Şerife Türkeş Kanaatbilen; “Cemiyetimiz ülke genelindeki basın meslek kuruluşları arasında kendisinden söz ettirmiş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplantıları ve 25-26 Nisan 2010 tarihinde Niğde’de düzenlenen Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Meslek içi Eğitim Seminerinde aktif görev almış, yaygın basının güzide kalemlerine Niğde Gazeteciler Birliği ile ev sahipliği yapmıştır” diye konuştu.

Şerife Türkeş Kanaatbilen; “Niğde Gazeteciler Cemiyeti son bir yıla kadar Ulu önder Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir. bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermekte, bir millete muhtaç olduğu fikri, gıdayı vermekte, Özetle bir milletin hedefi mutluluk olan ortak bir yönde yürümesini sağlamakta, basın başlı başına bir okul, Bir Rehberdir” İfadesini kendisine ilke edinmiş, Gazeteciliği bir atlama tahtası değilde gerçek bir uğraş yada meslek edinenler, ciddiyetle çalışanlar, her yerde, her zaman büyük başarılara imza atan, herkesten, her kesimden, her yerde engin saygı gören kişilerin mesleği olarak kabullenmiştir. Üyeleri ile bu anlamda iletişim kurmuştur” dedi.

"NEDEN İSTİFA EDİYORUZ?"

“Neden istifa ediyoruz?” sorusuna açıklık getiren Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen, istifa gerekçelerini kamuoyuna duyururken şu görüş ve iddialarda bulundu:

1-Son bir yıl içerisinde Cemiyet yönetimi üyeleri ile sağlıklı iletişim kuramamış, cemiyetin seçilmiş organları ile koordine sağlayamamış, etkin bir faaliyet programı sergilemede yetersiz kalmıştır. Yönetim kurulu olarakta kendi içinde birlik ve beraberliği sağlayamamıştır.

2-Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Kuruluna Cemiyeti temsilen katılacak üyeler “Ortak Strateji” belirleyememiş, kişisel kaprisler ve davranışlar yüzünden cemiyet genel kurulda iyi temsil edilememiştir. Genel kurul öncesi ve sonrası üyeler bilgilendirilmemiş, cemiyetimize tasvip edilmeyen, yakışmayan tutum ve davranışlar sergilenmiştir.

3-Niğde Gazeteciler Cemiyetinin yönetim kurulundaki bazı üyeleri ile diğer organlarındaki üyeler gelişmelerden uzak tutulmuş, bilgilendirilmemiş, tüzükte belirtilen görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi engellenmiştir.

4-Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunan üyelerin bir kısmı ile toplam 36 üye genel kurul öncesi tüzüğe ve mevzuata aykırı olarak ihraç edilmiş, bunların yerine gazetecilik mesleği ile ilgisi olmayan kişiler yine tüzüğe ve mevzuata aykırı olarak üye kaydedilerek olağanüstü genel kurulda üstünlük sağlama hedeflenmiştir.

Kendi içinde tutarlı bir oluşum sağlayamayan, güven vermeyen, kişisel kapris ve ayrıcalıkları ön plana çıkaran bir cemiyet anlayışını asla ve asla benimsemediğimiz için Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinden toplam 24 meslektaşımızla birlikte istifa ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” 

 

NGC’den istifa eden üyeler şunlar: “AHMET ÖNCÜ (NGC Kurucu Başkanı/Yazar), İDRİS YAVUZ  (Araştırmacı Yazar), NACİ ÜNLÜ (Hamle Gazetesi İmtiyaz Sahibi-Genel Yayın Yönetmeni-Niğde TV Genel Müdürü), ŞERİFE TÜRKEŞ KANAATBİLEN (Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni), İSKENDER ÇETİN (Hamle Gazetesi Editör), DOĞAN ERTÜRK (Hamle Gazetesi Muhabir), İSMAİL ÇİZMECİ (Hamle Gazetesi Muhabir), KUDDUSİ ARSLAN (Hamle Gazetesi Muhabir), MESUT BATI (Hamle Gazetesi Baskı Sorumlusu), HAMZA TAV (Niğde TV Genel Yayın Yönetmeni), ARİF HİKMET KANAATBİLEN (Yeni Yıldız Gazetesi), TUNCAY TÜRKEŞ (Yeni Yıldız Gazetesi Yazar), MUSA KILIÇ (Yeni Yıldız Gazetesi Muhabir), ÖMER DEMİRYEL (Umut FM Genel Yayın Koordinatörü ), FUAT ÖZKAN (Bor FM Genel Müdürü), YASİN PİŞKİN (Bor FM Spiker/Dj.), EMRE ÖZKAN (Bor Fm Spiker/Dj), ARİF ACINDI (Yazar), FATİH KIZILKAYA (Fotoğraf-Sanat Danışmanı), YÜKSEL ERDOĞANÖZ (Foto Muhabiri), HASAN ERDOĞANÖZ (Bahar Ajans-Gazete Reklam), CUMALİ TUNCER (Yerel Gazeteler Dağıtıcısı), TURAN SAYIN (Yüzme Federasyonu Niğde İl Temsilcisi), ZÜLFİKAR CEM YILDIRIM (Yazar).“  
    

 NGC'DE NELER OLUYOR... FİKİR EDİNME KLAVUZU için Tıklayın


 



Editör: TE Bilişim