Niğde Gazeteciler Cemiyeti Derneğimiz Niğde Valiliğine yapılan şikayet üzerine, Niğde İl Dernekler Müdürü Duran Kara Başkanlığında, Behçet Kaya ve Necdet Sepek üyeliğinde oluşturulan Dernek Denetleme Komisyonu tarafından 21-25 Haziran tarihleri arasında denetlendi.
 
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti hakkında Şerife Türkeş Kanaatbilen tarafından 25.06.2013 tarihli şikayet dilekçesine istinaden, Niğde Gazeteciler Cemiyetimiz oluşturulan komisyon tarafından denetlemesi yapıldı. Yapılan denetimde 12.05.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul öncesi kanunsuz olarak üye silindiği ve yine üye olma kıstaslarına uymayan 32 kişinin derneğe üye yapıldığı şikayet konuları incelendi.
 
 
 
Dernek Denetleme Komisyonunun 11.06.2013 tarih ve sayı 2568 ile 21-25 Haziran 2013 tarihleri arasında yapmış olduğu denetim sonucunda düzenlenen denetleme raporunda, söz konusu şikayetler tek tek ele alınmıştır. Yapılan denedim de dernek üyeliklerinin sona erdirilmesi hakkında herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığı, ayrıca yeni üye yapılan kişilerin Cemiyet tüzüğünün 5. Maddesi (Delege Asil Üye Olma Şartları), 6. Maddesi (Üyelik İçin Başvuru) şartlarını taşıdığı anlaşıldığından yeni üyeliklerde bir usulsüzlük olmadığı, ayrıca yapılan genel kurulla alakalı herhangi bir usulsüzlüğü rastlanmadığı tespit edilmiştir.
 
 
Dernek Denetleme Raporunun sonuç kısmında ise; “Niğde Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin şikayet üzerine denetimi sonucunda herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığı yapılan iş ve işlemlerin kanun ve yasalara uygun olduğu, dernek kararlarının bilgisayar ortamında yazılarak karar defterine yapıştırıldığı, bu durumunun ileride çeşitli tereddütlere mahal vereceği bundan böyle alınan kararların karar defterine mürekkepli kalemle el yazısıyla yazılması gerektiği görüş ve kanaatine varılmıştır” denildi.
 
 
NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, Dernek Denetleme Raporunun ellerine ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada; “Niğde Gazeteciler Cemiyeti hiçbir zaman usulsüz ve kanunsuz işlerin ve işlemlerin içerisinde bulunmamıştır. Bundan sonrada bulunmayacaktır. Bizler Dernekler Kanunun, Medeni Kanun hükümlerine gerekse diğer kanun ve hükümlere son derece saygılı ve dikkatliyiz. Bizi asılsız sebeplerle şikayet eden kişileri de vicdanlarıyla baş başa bırakıyor ve takdiri kamuoyuna sunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
 



Editör: TE Bilişim