Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin’in nezaretinde Cemiyet mensubu gazeteciler, moral, motivasyon ve dinlenmelerine imkan sağlayacak Mersin İli Kız Kalesi tatil yöresinde üç gün süreyle tatil yaptılar.
 
23 Eylül Cuma Günü Niğde İl Merkezinden saat:09.00’da Mersin Kız Kalesi’ne hareket eden Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Motel Kale’de konakladılar. Gazetecilerin Niğde’ye dönüşleri ise 25 Eylül Pazar akşamı gerçekleşti.
 
Cemiyet üyeleri Kız Kalesi Belediye Başkanı Necati Kale’yi makamında ziyaret ederek belde hakkında bilgi aldılar. 3 dönemdir Başkanlık görevini yürüten Kale, Bin 850 nüfuslu beldelerinde İller Bankasından aldıkları gelirle Yaz döneminde yaklaşık 45 Bin kişiye hizmet götürdüklerini belirtti.
 
Altyapı ve üstyapıda sorunlarının kalmadığını ifade eden Kale, önümüzdeki yaz döneminde tarihi Kız Kalesinin içinin restorasyonunu yaparak restorant ve canlı müzik düzenleyeceklerini söyledi.
 
Daha sonra hemşerimiz Muzaffer Özbek’e ait Kale Motel’de konaklayan Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler, daha sonra beldenin tarihi yerlerini rehber eşliğinde yöreyi tanıma fırsatı bularak incelemelerde bulundular.
Denizde Yat Turuna katılan NGC üyeleri, tarihi Kız Kalesini gezerek Kalenin tarihçesi hakkında bilgi aldılar. Üç gün süren Gezi programı sonunda bir açıklama yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin; “Çok güzel üç gün yaşama fırsatı bulduk. Hem dinlendik, hem de bölgenin tarihi yerlerini gezme fırsatı bulduk. Bundan sonra da bu faaliyetlerimiz devam edecek. Niğde Ziraat Odası Başkanı Sayın Veli Kenar’a ve Bize Motelini açan hemşehrimiz Muzaffer Özbek’e ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin üç gün süren Mersin Kız Kalesi yöresi gezi ve incelemelerine; NGC Başkanı ve Bor FM Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Pişkin, NGC Başkan Yardımcısı, Hamle Gazetesi editörü İskender Çetin, Bor’un Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasin Düzgün, Doç. Dr. Özden Özbay, Yeni Akit Gazetesi Temsilcisi Dursun Suna, Ulukışla Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil Karaaslan, Niğde Yankı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Malkoç, YeşilBor Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kıvanç Şimşek, Cumhuriyet Gazetesi Temsilcisi Mehmet Gökkaya, Bor’da Sabah Gazetesi’nden İsmet Ünver, Hamle Gazetesi Muhabiri İsmail Çizmeci, Araştırmacı Yazar İdris Yavuz, Umut FM Yöneticilerinden Ömer Demiryel, Foto Muhabiri Yüksel Erdoğanöz, Bor’un Sesi Gazetesi’nden Nazif Saltuk.”
 
 





 
Editör: TE Bilişim