Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Başaran 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile yaptığı açıklamada; 10 Ocak, basın çalışanlarının haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başladığı gündür. 1961 yılında yürürlüğe giren bu yasa; basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamıştır.

Basın mensupları, zor şartlar altında üstlendikleri misyonu başarıyla yerine getirmek için büyük çabalar sarf etmektedir. Toplumsal dinamiklerimizin en önemli unsurları arasında yer alan basın emekçileri, gerek Niğdemizin temel sorunlarının çözümünde, gerekse tanıtımında ve gelişmesinde önemli roller üstlenmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de, “Basın bir güç, bir okul, bir yol göstericidir.” diyerek, bu mesleğin önemini işaret etmiştir. 

Milletimizin doğru bilgilendirilmesine ve demokrasinin gelişmesine yönelik misyonunu layıkıyla yerine getiren basın emekçilerimiz; her zaman Yüce Devletimizin yanında olmuş, Kurtuluş Savaşı’nda atılan ilk kurşunda olduğu gibi milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her saldırıda en ön cephede yer almıştır. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin başarısız kılınmasındaki en önemli etkenlerden biri olarak darbenin karşısında duran basın emekçilerimiz; bundan sonra da Türkiye’nin aydınlık geleceği için yüce Milletimizin yanında saf tutmaya devam edecektir.

Basın çalışanlarının hak ve hürriyetlerinin yasal olarak teminat altına alınışının yıldönümünde, çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik şartların sağlanması ümidiyle, meslek ahlakından taviz vermeden çalışmalarını sürdüren tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

 
Editör: TE Bilişim