Eğitim İş Niğde İl Başkanı Timur Özkan, Nevruz bayramı nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

 

Özkan açıklamasında  ; Bugün baharın müjdecisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü dünyanın en eski ve en zengin barış ve dostluk bayramını kutluyoruz. Nevruz yani yeni gün, hayatın akışı içinde bireyin ve toplumun ruhunda oluşan, kırgınlıkları, hüzünleri arındırma günü.

 

Yaşadığımız coğrafya,  Mezopotamya, Ortadoğu, Anadolu, Akdeniz, Ege, Karadeniz, hiçbir coğrafyaya nasip olmayacak kültürel zenginliklerle doludur. Çok tanrılı mitolojiler, tek tanrılı dinler hep yaşadığımız coğrafyadan doğmuştur.

 

Bu zenginliklere sahip olmak adına topluluklar tarih boyu birbiriyle çatışma halinde olmuş ve yıllarca süren savaşlar yaşanmıştır. Ancak bir tarafta paylaşım kavgası sürerken, bir taraftan da farklı inançlar ve etnik yapılar ortak yaşama kültürü oluşturmuştur.

 

Nevruz, aynı zamanda insanların birlikte oluşturdukları ortak kültürün de adıdır. Bu nedenle bu coğrafyanın insanları Nevruzu en iyi biçimde kutlamalı ve yaşatmalıdır. Nevruz ayrışmanın değil birlik ve beraberliğin sembolü olmalıdır. Bunu yapacak olanlar da yine bu coğrafyanın insanlarıdır.

 

Bölgemiz bugün ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Gözünü bölgemize diken emperyalist güçler bir taraftan ülkemizde etnik ve dinsel ayrımcılığı körüklerken diğer taraftan Ortadoğu’yu yeniden biçimlendirmeye çalışmaktadır.  Irak, Suriye ve bütün kuzey Afrika ülkelerinde yaşananları bu bağlamda değerlendirmek gereklidir. ABD ve AB’nin bölgemizi küresel politikalarına uygun olarak yeniden düzenleme projesinin farkında olmak son derece önemlidir. Çünkü bu coğrafyanın merkezinde bulunan Türkiye, bu olaylardan en çok etkilenecek ülkedir.

 

Buradan Eğitim-İş olarak uyarıyoruz;Nevruz u ülkenin bölünmesinin başlangıcı haline getirmeye çalışanlar, ellerinde 30 bin kişinin kanı olan terör örgütü liderinin 21 martta ne mesaj vereceği bekliyorlar. Birileri bölünmeye parçalanmaya giden bu yolu Türk Milletine barış diye yutturmaya çalışıyor.Oysa gerçek bambaşka.Terör örgütü silah bırakmıyor, neymiş sınır dışına çıkacakmış, yani istediği zaman geri dönecek yeni dayatmalarda bulunacak.Üstelik ortam daha da karmaşık ve uluslar arası bir hal alacak ve asıl kan gövdeyi o zaman götürecek.Bu gidiş asla barışa değil, Amerikan emperyalizminin Büyük orta Doğu Projesinedir

 

Emek örgütü olmanın bilinciyle vereceğimiz antiemperyalist mücadele, bu sorunun çözümünde önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle her zaman, ayrışmayı değil, bütünleşmeyi; çatışmayı değil uzlaşmayı ve sınıf bilinciyle ortak mücadele etmeyi savunmalı ve ön plana çıkarmalıyız. İşte o zaman Nevruzun gelişini büyük coşkuyla karşılayıp o heyecanı yaşamamız mümkün olacaktır. Baharın sevinci, özgürlüğün coşkusu ve emperyalizme karşı ortak mücadele edebilmenin heyecanıyla, ulusumuzun ve  tüm Ortadoğu halklarının Nevruz Bayramı’nı kutluyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim