Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek projeler arasında Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin hazırladığı “Kalitiye İlk Adım” projesi de var.

Haber: Gökhan ÖZBEK

NESOB Başkanı Hanifi Güçlü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre AHİKA 2013 yılı teknik destek programı kapsamında birlik tarafından hazırlanan “Kaliteye İlk Adım” projesi desteklenecek projeler arasından yerini aldı.

Asgari 25 kişiye toplamda 900 saat eğitim verilecek proje ile kalite yönetimi ve iyileştirilmesi noktasında uzman yaklaşımlar kursiyerlere aktarılacak.

Başkan Güçlü yaptığı açıklamada; “Eğitimlerimizde amaç; odamız üyesi esnaf ve sanatkârlarımızın uzun vadeli sürdürülebilir kalitelerini artırmayı planlayarak; kurumsallaşma, iyileşme, kendini geliştirme üzerinde yoğunlaşarak müşteri portföylerini, fiziki sermaye ve beşeri sermaye düzeylerinde artış sağlamak ve odamıza çeşitli konularda destekler verilmesi yoluyla bölge ekonomisinin kalkınmasını sağlamaktır.

Kalite Yönetimi ve İyileşme eğitimimiz kapsamında 4 başlık altında eğitim verilmesi öngörülmektedir.

ISO 9001 Kalite Yönetimi Eğitimi: Bu eğitim konusunda sektörde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretiminin sağlanması amacıyla; kalite anlayışının gelişimi, etkin yönetim, müşteri şikâyetlerinin azalması, memnuniyetin artmasıyla ilgili eğitimlerin verilmesi hedeflenmektedir.

ISO 14001 Çevre Yönetimi Eğitimi: Bu eğitim konusunda her geçen gün daha da küçülen dünyamızın kaynaklarının sonsuz olmadığı üzerinde durularak ürün ve faaliyetlerin çevre etkilerinin yerel ve bölgesel kalmayıp global olduğu konusunda bilgilendirme yapılacaktır.

OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetimi Eğitimi: Bu eğitim konusunda, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarını diğer faaliyetlerle entegre ederek kaynakların korunmasını sağlamaya yönelik eğitimler verilecektir.

Patent ve Marka Yönetimi: Eğitim konusunda marka sermayesi oluşturmak, ölçmek ve yönetmek için gerekli pazarlama program ve faaliyetlerinin tasarlanmasını ve uygulanması ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Niğde Esnaf Ve Sanatkârları Odaları ve Ahiler Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşmenin ardından Eğitimlerimiz 27 Ocak Pazartesi günü başlayacak olup, Kurslarımız hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen Esnaf ve Sanatkârımızı, Esnaf ve Sanatkârların çalışanları, aileleri ve tüm Niğde halkını Esnaf ve Sanatkârları en geç 22 Ocak Çarşamba saat 17.00’ye kadar Niğde Esnaf Ve Sanatkârları Odaları Birliği Murat Zeren Hizmet Ve Eğitim Binasına bekliyoruz” denildi.


Editör: TE Bilişim