Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Necmi Pişkin’in Federasyon seçiminde delegelerin oyları ile Onur  Kurulu üyeliğine seçildiğini, hakkında disiplin kuruluna verilecek ve işlem yapılacak bilgi ve belge bulunmadığı söyledi.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nın, TGF Genel Başkanlığına yazmış olduğu yazıda, üyesi  Necmi Pişkin’i Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten sürekli çıkarma kararı aldığını belirttiğini söyleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, bu kararın Niğde Gazeteciler  Cemiyeti’nin kendi iç sorunu olduğunu belirterek, “ Oysaki Federasyon Seçiminde Niğde delegelerinden bazıları Genel Başkanımızı arayarak  ve isim belirterek, belirtilen ismin Yönetim Kurulu listesine yazılmadığı taktirde karşı listeyi destekleyecekleri baskısında bulunulmasına rağmen yönetim kurulumuz en küçük bir işlem yapmamıştır” dedi.

 

 İnsanların oylarında hür olduğunu belirten Karaca, “ Kimin kime oy verdiği tartışılmaz olmasına rağmen Niğde delegesi Necmi Pişkin’in Federasyon Seçiminde Atilla Sertel’in listesinde yer alması üzerine kendisine baskı yapıldığı, ihraç edileceği konusunda Federasyonumuza çeşitli şikayetler gelmiştir. Bunun üzerine yönetim Kurulumuz yaptığı incelemede Necmi Pişkin’in hiçbir belge olmaksızın çeşitli bahanelerle üyeliğinin düşürüldüğü, Necmi  Pişkin’in seçilen Onur Kurulu üyeliğinin sona erdirilmesi yönünde  çabası içinde olduğunuz görülmüştür. TGF Yönetim Kurulu göreve geldiği günden bu yana meslektaşlarımız arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük çabalar harcamasına rağmen,  seçim kaybeden arkadaşlarımızın hazımsızlığı anlaşılmaz bir tutumdur. Necmi Pişkin Federasyon seçiminde delegelerin oyları ile Onur  Kurulu üyeliğine seçilmiştir, hakkında disiplin kuruluna verilecek ve işlem yapılacak bilgi ve belge bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim