Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Necmettin Nursaçan Bor'da konferans verdi. 

Her yıl Ekim ayında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı eski yardımcısı Necmettin Nursaçan Bor'da bir konferans verdi.

Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılınç, İlçe müftülük görevlileri, cami imam-hatipleri ve vatandaşlar katıldı. Bor İlçe Müftülüğünün organize ettiği konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı eski yardımcısı Necmettin Nursaçan da onur konuğu olarak yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla birlikte Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılınç kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kılınç yaptığı konuşmada; "Camilerimiz hayatımızın merkezleridir. Camilerimiz gönlümüzün ve milletimizin huzur yerleridir. Biliyorsunuz içinde bulunduğumuz gün Hicri yılbaşı. Hicri yılbaşımızda hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim milletimize huzur ve saadet versin. Yuvalarımızı huzurla doldursun, gönüllerimizi huzurla doldursun. Dualarımızın kabulü, günahlarımızın affolsun." diye konuştu.

Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılınç'ın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi öğrencisi yazdığı ve dereceye giren kompozisyonunu okudu. Okunan kompozisyonun ardından Diyanet İşleri Başkanlığı eski yardımcısı Necmettin Nursaçan bir konferans verdi. Nursaçan'ın konferansında vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Konferans sonrasında Necmettin Nursaçan ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciye hediye takdim edildi.
Editör: TE Bilişim