Niğde merkeze bağlı Nar köyünde bu sene 16’ıncısı yapılan Nar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel bahar şenlikleri yoğun ilgi ve coşkuyla kutlandı. Bir hafta önceden her ailenin kendisine ait 25 oba çadır kuruldu. Yaklaşık Nar obasında 1000 kişi vardı. 

AK Parti milletvekilleri Yavuz Ergün, Selim Gültekin, İl genel meclis başkanı Bülent Küçüktuna ile Niğde Elele derneği başkanı Yusuf Güleç, İstanbul nar mahallesi ve nar köyü yardımlaşma dernek başkanı Azmi Göktaş, İzmir Nar kültür ve yardımlaşma  dernek başkanı Yusuf Aydoğan, NİĞDEF Niğde İl Temsilcisi Zekerya Kılınç,  Niğde Nar Mahallesi Muhtarı Yakup Bostan, Nar Köyü Muhtarı Köksal Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşını Meryem Azra Aslan (6), Hıra Nur Kılınç (7) okumasıyla başlandı.

Güne Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor şiiri ile Erva Aslan renkli ve duygu dolu anlar yaşattı. Yöreye ait çeşitli oyun havaları, deve ve kervan geçitleri misafire dayak sahne gösteri yapıldı.  Derneğin yemek ikramından sonra protokol üyeleri günün anlam ve önemine dair konuşmalarını yaptı. Ardından mahalli sanatçılar Niğde türküleriyle halkı coşturdu. Dinlemekle yetinmeyen misafirler ise yerinde duramayıp hep birlikte meydana çıkıp oynadı.

Sonrasında dernek yararına açık artırma ile ağa seçimi yapıldı. Açık artırmayı derneğe en fazla bağışla, Ağalık seçimi 1500 lira ile başladı ve Ramazan Baca, Erdoğan Baca , Yılmaz Büyüksaraç, Erdal Çınar, açık arttırmaya katıldı ve her artışa Azmi Göktaş karşılık verdi. 8000 bin TL ile Mustafa Göktaş ağa seçildi. Abisi Azmi Göktaş’a Ağalığı hediye etti.2019'da 16. Düzenlediğimiz Narlı göl ve Nar vadisi şenlikleri ağası Azmi Göktaş seçildi. Yeni şenlik ağasına ağa kıyafetleri Nar mahallesi kalkınma ve dayanışma derneği başkanı Bayram Öztürk giydirdi ve ağalığı belirten yetki belgesini yapılan törenle teslim etti.
Nar 2019 ağası seçilen Azmi Göktaş, şenlikler sayesinde köy halkının birlik ve bütünlüğünün pekiştirildiğini, beni köy halkı bilir alacağım kararlar ve vaadler yerine gelir bu böyle biline dedi. Nar Köyü Muhtarı Köksal Aslan ise, Nar vadisi ve Nar şenliklerin yapılması belki de 15- 20 yıldır bir birimizi göremediğimiz hemşerilerimizi bu vesileyle kavuşarak ve hasret gidermemize sebeb oluyor. Şenliklerin gelecek yıllarda da oba sayısı artarak devam edeceğini aktardı.
 
 
Editör: TE Bilişim