Dışişleri Bakanlığı’nın tanıtım faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunmak amacıyla ilimize gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur Fertekligil ve beraberindeki heyet ile Niğde Üniversitesi’ni  ziyaret etti.


Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret eden Büyükelçi Fertekligil ve beraberindeki heyet Rektör Görür ile bir süre sohbet ederek Niğde Üniversitesi  hakkında bilgi aldılar.

Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Büyükelçi Fertekligil ve beraberindeki heyet Mühendislik Fakültesine geçtiler. Burada öğrencilerle bir araya gelen Fertekligil Dışişleri Bakanlığı ile ilgili bilgiler verdi, ülkemizin dış politikasını anlattı ve öğrencilerin dış politika ile ilgili merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Bilgilendirme toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur Fertekligil’e ziyaret anısına Niğde Üniversitesi  anı tabağını ve öğrenciler  tarafından yapılan deri halıyı hediye etti.

Niğde Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fertekligil de Rektör Görür’e hediye takdim etti.




Editör: TE Bilişim