İlk olarak Niğde Valisi Alim Barut’u ziyaret eden Büyükelçi Fertekligil, ardından Niğde Belediye başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma komutanı İsmet Cansaran’ı makamlarında ziyaret etti.  Daha sonra  NESOB, NİTSO, Niğde Üniversitesini ve Niğde Organize sanayi bölgesinde sanayicilerle buluştu.

Büyükelçi Birnur Fertekligil yaptığı açıklamada: “Dış işleri Bakanlığının Kamu diplomasisi programları kapsamında Niğde’ye geldim. Bu programda amacımız vilayetlerimizi iyi tanımak ve ilin sorunlarını araştırıp üniversite öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirmek için Niğde’ye geldim.  Niğde valisi, Niğde belediyesi, Garnizon komutanlığı ve esnaf odalarını ziyaret ettik. Ticaret ve sanayi odası ziyaretimizde dış ziyaretlerle ilgili görüşmelerde bulunduk.  Ben Niğdeliyim burada bulunmaktan çok mutluyum, Niğde’ye gelerek nefis Niğde tavasını yedik. Üniversitede de öğrenci değişim konusunda dış işleri bakanlığımızla ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söyledik. Dış politika ülkeleri konusunda organize sanayi bölgesinde görüşmelerde bulunduk. Benim için kökümün bulunduğu bir ilde olmak ve bakanlığımızı tanıtmak amacıyla geldik ve güzel bir program oldu. Bugün dinlediğim her şeyi titizlikle not ettim ve takipçisi olacağım.  Niğde de vize konuları ile ilgili görüştük, nasıl Niğde’yi tanıtabiliriz ve nasıl turist çekebiliriz karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk.

Buraya dış pazardaki insanları nasıl çekebiliriz ve fuarların önemi ile ilgili konuştuk” şeklinde konuştu.



 Dışişleri Bakanlığı'nın tanıtım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla ilimize gelen, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL Niğde gezisinde ilk olarak Vali Alim BARUT’u makamında ziyaret etti.


Buradaki konuşmasında  “Sayın Bakanımızın;    Valilerimizle tanışmak, görüşmek ve illerimizi ziyaret etmenin kamu diplomasisi açısından faydalı olacağı yönündeki talimatlarıyla hepimiz ziyaret etmek üzere belli illeri belirledik. Ben önce anne memleketim olan Kastamonu’ya gittim sonrasında Niğde’ye gelecektim ancak yoğunluklarımız sebebiyle bu ziyaretimi biraz geciktirmek zorunda kalmıştım. Siz de lütfettiniz kabul ettiniz, ayrıca çok güzel bir program yapılmış çok teşekkür ediyorum.” dedi.


 Vali Alim BARUT da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL’e Niğde’yi tanıtan bir tabak hediye etti.


Valilik ziyaretinin sonunda Büyükelçi Birnur FERTEKLİGİL Valilik şeref defterini imzaladı.





Editör: TE Bilişim