Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Niğde Şubesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir program yaptı.

Niğde Şehitliğinde düzenlenen programa,  Müsiad üyeleri , Belediye Başkanı ve çeşitli STK temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Müsiad Niğde Başkanı Mücahit Umucu Başkanlığında gerçekleştirilen program sabah saat 06.00’da Şehitler için Kur’an okunmasıyla başladı. Daha sonra Sabah Namazını toplu şekilde kıldılar ve Şehitler için okunan Hatimlerin duasını yaptılar.

Düzenlenen program sonrası bir açıklama yapan Mücahit Umucu, günün anlam ve önemine dair şu açıklamaları yaptı; ‘’ Yaratıcımız, yaşatıcımız, varın ve yokun, zamanın ve alemlerin mutlak tek hakimi Cenab-ı Hakk Celle Celalühu “Hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda eziyete uğratılanların, savaşanların ve öldürülenlerin, işte onların günahlarını elbette sileceğim. Andolsun ki, Allah katından bir mükâfat olarak onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Şüphe yok ki nimetin güzeli Allah katındadır!” buyurmaktadır.

Çanakkale Muharebesi, sadece,  göğsü vatan sevgisi ve iman aşkı ile alaşım haline gelmiş bir milletin, bir ümmetin var oluş mücadelesi değildir. Çanakkale, sadece geçilmesi imkansız olan bir coğrafi sınır da değildir. Ve hatta Çanakkale dedelerimizin kazandığı büyük bir zafer de değildir. Hakeza birçoğumuzun yarı yaşındaki fidanlar bizim dedemiz olamaz; evlatlarımız kardeşlerimiz mesabesinde kalır.

Çanakkale destanı, yoklar içinde fertleri “BİZ” yapan bir harçtır. Yokluğu imanına katık yapıp kendini Rabbinde bulmanın kuvve-i azmidir. Çanakkale, Kıbrıs Barış Harekatı ile yeniden hayat bulan dirilişin mayasıdır. Çanakkale, Fırat Kalkanı’nın surlarıdır. Çanakkale bugün Afrin’dir, yarın Mümbiç;  merhametle ve adaletle mazlumlar için, ümmet için ayaktakinin yerdekini ayağa kaldırmasıdır. Çanakkale arslana biçilen fare kisvesinin yırtılmasıdır. Asgari sınırlarımız olan Misak-ı Milli’nin en azami seviyede vücut bulmasıdır.  İkincisi olmayan ve Kelime-i Tevhid’in “La” sırrında vücut bulan, Yüce Allah’ın mülkünde kıyamdır. Arzı zalimin eline bırakmamaktır, imar etmek ve onarmaktır Çanakkale.  

Pak ve şerefli ruhlarının huzurunda bulunduğumuz aziz, muhterem, mübarek şehitlerimiz de öyle demişti. “Ya Rabbi sen benden razı ol da, İslam sancağının dalgalandığı bu vatan toprakları hor ve zelil olmasın da, milletim haysiyetini kaybetmesin de bizim canlarımız buna bir diyet olsun, bedel olsun.

Evet, bedenleri toprak olsa dahi bize bıraktıkları ruh, Cenab-ı Allah’ın da vaat ettiği üzere capcanlıdır. Bugün bizi tek bir millet halinde tutan da bu şereften paye alma yarışıdır.

Kalbimizi açalım, şehitlerimiz gönlümüze dokunsun. Biz de birbirimize dokunalım. Her birimiz bir diğerimize dokunabiliyorsak nerede olursa olsun kaybolmayız. Bu bereket de yedi cihana karşı iktisadi, sınai, eğitim, sağlık, kültür ve dahi diğer mezralarda verdiğimiz mücadelede sermaye olur, rahmet olur.

Bu dua ve temennilerle, yapmış oldukları hatimlerden dolayı sivil toplum kuruluşlarına, değerli başkanlarına,  Niğde Müsiadımız’ın ve gözbebeği olan Genç Müsiad üyesi ve yönetici kardeşlerime ve buraya kadar uzaktan yakından teşrif etmiş olan muhterem misafirlerimize teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim’’ dedi.
 
Editör: TE Bilişim