İYİ Parti Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mümin İnan 23 Nisan münasebetiyle kutlama mesajı yayınlayarak, geneleceğin teminatı olan çocukları tebrik etti  ve bu günü ulusal anlamından da söz etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının oldukça derin bir anlama sahip olduğuna değinen Niğde Belediye eski Başkanı, 23. Dönem Niğde Milletvekili İYİ Parti Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mümin İnan, “23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlanmaya başlanan milli bayram, ilk kez 23 Nisan 1920'de "Hakimiyeti Milliye Bayramı" olarak kutlanmıştır” dedi.

İLK VE TEK ULUSAL BAYRAM

1930'lu yıllarda Çocuk Esirgeme Kurumunun gelenekselleştirdiği Çocuk Haftası’nın 23 Nisan - 1 Mayıs başlangıcının da bu bayramla aynı güne rastlaması sebebiyle Milli Hakimiyet Bayramı ile Çocuk Bayramı aynı gün kutlanmaya başladığına da değinen İnan, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve tek ulusal bayramıdır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenleniyor. 23 Nisan, TBMM'nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşımaktadır çünkü 23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi'nin açılış günüdür. Bu anlamlı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen muhteşem bir tarihi ve özelliği olan gündür” diye konuştu.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOK DERİN ANLAMA SAHİPTİR

“Bugünün ne kadar derin bir anlamı olduğunun farkında mıyız?” diyerek mesajına devam eden İnan, “Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi, ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk Ulusuna ait olduğunu, başkaca hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümranlık hakkı olamayacağını ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen  her türlü teslimiyetçi siyasal anlayışlara kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade eder.  Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve zorunluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarınımızın çocuklarına karşı olan birincil ödevimizdir. Geleceğe teminat olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımız bunun farkındadır. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde çocuklarımızın ve Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü onun silah arkadaşlarını, ulusal egemenlik uğruna canını feda eden tüm vatan şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilişim