Elma Şekeri Anaokulunun toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü, Ömer Faruk Karataş, Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selami Kılıçel, Niğde Merkez ve Merkeze bağlı köylerdeki muhtarlar katıldı.

Toplantı öncesi muhtarlarla Niğde AFAD Müdürlüğü tarafından hazırlanan Afet ve Acil Durumlarının anlatıldığı sunum yapıldı. Sunum ve slaytların izlenmesini ardından toplantıda konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: ‘‘2021 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından Afet Eğitim ve Farkındalık yılı olarak belirlendi. Bu kapsamda geçen gün bakanımız ile yapmış olduğumuz toplantıda bu yılın nasıl değerlendirileceği, bu yılda yapılması gereken faaliyetleri bize talimatlandırdı. Biz de bunu toplumun tüm kesimlerine bu talimatları ve verilecek olan faaliyetleri iletmek üzere toplantılar planladık. İlk toplantıyı da sizlerle gerçekleştiriyoruz.

Bizlerde bu şekilde hazır bir araya gelmişken Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüzle birlikte sizlerin sadece bu konuyla ilgili değil mahalleniz ile ilgilide sorunları dinlemek arzusundayız.

Bizlerin sizlerden ricamız, bizlere yardımcı olmanız. Bu konuda bizlerle iş birliği yapmanız ve başta sizlerin bu konuda bilinçli olmanız bu bilinçliliği de mahalledeki vatandaşlarımıza iletmeniz, onlara da bu bilinci aşılmanız. Gerekiyor. Konu çok önemli hayatımızın bir gerçeği olan Afet. 2020 yılı içerisinde Niğde’de bile deprem oldu. Bu depremlere belli bir bölgede değil, ülkemizin her yerinde olabiliyor. Bu nedenle sadece deprem konusunda değil, diğer afetler konusunda da bilinçli olmamız gerekiyor. Çocuklarımızı eğitmemiz gerekiyor, vatandaşlarımız eğitmemiz gerekiyor. Bu nedenle de Afette farkındalık yılı olarak ilan edilmiş durumda. Bu kampanya şeklinde yürütülecek ve toplumun tüm kesimlerine ulaştırılacak. Yaklaşık 53 milyon vatandaşımızı bu çerçevede eğitmeyi planlıyoruz. Sizlerin destekleri, katkısı, iş birlikçiliği çok önemli. Sizlerden bu desteği katkıyı, işbirliği bekliyoruz. Bizim mahallerimizdeki temsilcimiz olan devletimizin temsilcisi olan siz muhtarlarımız, afet bilinci hakkında eğitmenizi istirham ediyoruz.’’ Diye konuştu.

Toplantının sona ermesinin ardından Vali, Belediye Başkanı ve İl Emniyet Müdürü muhtarların mahallelerdeki sorunlarını tek tek dinleyerek cevapladı. Soru cevap şeklinde devam eden toplantı sorular bitmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim