Niğde İli ve Bor’da yeni tip Korona Virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde oluşturulan ''Vefa Sosyal Destek Grubu'', 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların talepleri karşılanıyor.

Haber: Ali Akbaş

Niğde İli ve Bor’da yeni tip Korona Virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde oluşturulan ''Vefa Sosyal Destek Grubu'', 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların talepleri karşılanıyor.

İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara ''Sokağa çıkma yasağı'' genelgesi doğrultusunda Niğde Valiliği bünyesinde oluşturulan ''Vefa Sosyal Destek Grubu'' tarafından, ihtiyacı olan vatandaşların evlerinden çıkmasını önlemek ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gıda maddelerinin yanı sıra temizlik malzemelerinin bulunduğu talepleri teslim ediliyor.

“KAPI KAPI DOLAŞIP,'VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU'NA DESTEK OLDU”

Bor İlçesi Ahmed Kuddusi Mahalle Muhtarı Mustafa Arı, 'Vefa Sosyal Destek Grubu'na destek olmak amacıyla mahallesinde başlattığı uygulamayla sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü yaşayanların ilaç başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bor Belediye Başkanlığının hoparlörlerinden ilçe genelinde ki uyarısı ardından, mahalle Cami hoparlöründen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda Cami imamı birlikteliğinde uyarıda bulunan Muhtar Arı, ''Mahallemizde sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı böyle bir uygulamaya geçtik. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın tek tek evlerine giderek ulaştık, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağımızı ilettik. İlacını alamayan, borcunu ödemek isteyen veya gıda ihtiyacının karşılanmasını isteyen mahallelilerimizin taleplerini kendi aracımla kent merkezine giderek, hallediyorum. Çünkü hepimizin sağlığı önemli ve duyarlı olmamız lazım. Devletimiz bize sahip çıkıyor, bizde devletimize sahip çıkmalıyız.'' Dedi.

Mahalle de yaşayan 65 Yaşlı İsmet Özdemir’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun mesajını televizyonda izlediğini ifade ederek, ''Sizler bizim büyüğümüzsünüz, Allah başımızdan eksik etmesin. Bu temenni den daha güzel bir temenni olur mu? Muhtarımızdan Cumhurbaşkanımıza kadar herkes bizim için çalışıyorlar. Ne mutlu böyle bir devlete sahibiz” Dedi.

Yasağın yayınlanmasının ardından evden dışarı çıkmadığını anlatarak, Korona Virüsten korunmak için vatandaşların zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını, evde kalmalarını da istedi.

Bor Merkez mahalleleri ve Merkeze bağlı köylerde de Korona Virüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçları "Vefa Sosyal Destek Grubu" ekiplerince karşılandı. Görevliler, 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanların 112, 155 ve 156 numaralarını arayarak, taleplerini iletebileceklerini hatırlatılıyor.

Muhtar Arı açıklaması devamında ise, “Mahallemizde bulunan 65 yaş üstü yaşlı ve kronik solunum rahatsızlığı olan abilerimiz, ablalarımız, amcalarımız ve teyzelerimiz için elimizden geldiği kadar ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Mahalle muhtarı olarak 7/24 arayabilirsiniz. Yeter ki yaşlılarımız evlerinden dışarı çıkmasınlar. Bilindiği gibi dünya genelinde ve ülkemizde giderek yaygınlaşan ve tehlike saçan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle sağlık yetkililerinin belirttiği gibi mahalle sakinlerimizin maskelerini takmasını, ellerini sık sık su ve sabunla yıkamalarını rica ediyor. Hepsine saygılarımı gönderiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim