Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı merkez, ilçe ve köylerinde yaşlı, engelli, dul, fakir ve barınmaya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik ev yapım ve onarım projesiyle evsiz ailelerin yüzünü güldürüyor.


2014 yılı içerisinde 14 vatandaş için ev yapım ve onarım projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce onayladı.


Proje kapsamında Niğde’de ev onarımı için 120 Bin TL, ev yapımı için ise 150 Bin TL nakdi destek verilecek.


Ev yapımlarının ve ev onarımlarının bu yaz içerisinde kış mevsimi gelmeden vatanşların sıcak bir yuvaya sahip olacaklarını söyleyen Niğde SYDV Müdürü Abuzer Ceylan, talepleri onaylanan vatandaşlara gönderilen paraları verileceğini söyledi.


Ceylan, ‘Vakıf olarak 2014 yılında 25 tane vatandaşımızın ev onarım ve yeniden ev yapımı taleplerini Genel Müdürlüğümüze gönderdik. Genel Müdürlüğümüzden gelene cevapta 14 ev onarımından 8 tanesi kabul görmüştür ve 120 Bin TL nakdi destek kendilerine verilecek. 5 vatandaşımızın talebi ise reddedilmiştir. Yeniden ev yapımında da 6 vatandaşımızın talebi olumlu karşılanmıştır ve 150 Bin TL nakdi destek yapılacaktır. Yine ev yapımında da 6 vatandaşımızın da talebi reddedilmiştir. Biz vatandaşlarımızın bu talepleri doğrultusunda vatandaşlarımıza destekler verilecek ve kış gelmeden evlerinin yapımı ve bakımları yapılacaktır’ dedi.



Ceylan, ‘2014 yılı müracaatlarını kabul ediyoruz. Şuana kadar 15 vatandaşımızın ev yapımı ve onarımı olarak talebi olmuştur. Bizde Vakıf mütevelli heyetinde kabulü gerçekleşti, bu talepleri de Genel Müdürlüğümüze göndereceğiz’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim