Niğde Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği ‘’Sevgi İzi’’ projesi vatandaşlardan büyük ilgi görürken projenin mimarı Müge Anlı’ dan da Başkan Akdoğan’a teşekkür geldi. 


Sosyal belediyecilik kapsamında her türlü projeye destek veren Niğde Belediyesi kaybolma riski taşıyan vatandaşları ‘’Sevgi İzi’’ projesiyle buluşturarak güvence altına almıştı.

Alzheimer, down sendromu, otizm ve yaşlılığa bağlı unutkanlık gibi rahatsızlıkları bulunan hastaların güvende olmalarını sağlamak amacıyla özel bir televizyon kanalında başlatılan ve Türkiye geneline yayılan Sevgi İzi Projesi, Niğde Belediyesi’nin girişimleriyle Niğde’de de hayat bulmuştu. Kaybolmaları önleyecek Sevgi İzi projesi kapsamında belediye Meclis Salonunda yapılan çalışmaya Niğde’de yaşayan engelli bireylerin aileleri yoğun katılım göstermişti. Niğde Belediyesi’nin de desteklediği Sevgi İzi projesi, uygulamanın başladığı günden bu yana vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Müge Anlı’dan Teşekkür
Sevgi izi projesini ilk olarak hayata geçiren ve Türkiye genelinde yayılmasını sağlayan Müge Anlı da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a canlı yayında teşekkür etti. Uygulamaya verdiği destekten dolayı Başkan Akdoğan’a canlı yayın esnasında teşekkür eden Müge Anlı, ‘’ Sevgi İzi’ni Niğde’de yaptırmak isteyenler için belediye başkanı Sayın Faruk Akdoğan bu konuyu üzerine aldı. O’nun çağrısı üzerine de Alzheimer, down sendromlu, otizmli kişiler Sosyal yardım İşleri Müdürlüğü’ne getirilerek kayıtları alınıyor. Niğde’de Sevgi İzi bu şekilde uygulanmaya devam ediyor. Sayın belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bu arada yakınlarının kaybolmasından endişe duyan vatandaşlar, hastalara ait iletişim bilgilerini www.benibuldular.com adlı internet sitesindeki başvuru formuna işleyecekler. Sitenin vereceği numara, Niğde Belediyesi’nin desteği ile hastanın sol koluna dövme yoluyla işlenecek. Kişi kaybolduğunda sol kolundaki numarayı gören vatandaşlar, emniyet güçlerine 0530 151 31 51 numaralı telefonu arayarak hastanın bulunduğu yeri bildirecek. Kolundaki dövme sayesinde iletişim bilgilerine ulaşılan hastalar, güvenli bir şekilde ailelerine ve yakınlarına teslim edilecek.


 
Editör: TE Bilişim