Niğde İl Müftülüğünce başlatılan "Kahvehanelerde Hasbihal" programı kapsamında İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ve cami görevlilerinden oluşan ekip, İlimiz Merkez Özbelde ve Güllüce Köyüne ziyarette bulundu.

Kur'an ve Sünnet ışığında günümüz aile yapısı ve sorunları, gençliğin yaşadığı problemler ile güncel dini meseleler hakkında kahvehanelerde vatandaşlarla hasbihal edildi.

İl müftüsü Şık konuşmasında, Vatandaşlara müftülüğü ziyaret edip etmediklerini sorduklarında köy muhtarı dışında müftülüğü çay içme ziyaretinde bulunanların olmadığı görülünce müftü bey siz gelmediniz biz çayınızı içmeye geldik diyerek sohbetini dünya hayatının faniliğinden bahsederek zamanı iyi değerlendirmek gerektiğini bildirdiler. Peygamber Efendimizin sevgisinden bahsederek Milletimizin derin sevgisine örnek vererek yolunun tozu olmayı arzulayan milletimizin ahlakıyla da ahlaklanmamız gerektiğini de ifade ettiler. Yüce Allah'ın evinden yani camiden Yüce Allah'ın Evine yani Kâbe'ye ziyaretin öneminden ve Diyanet İşleri Başkanlığının Düzenlemiş olduğu Umre programları hakkında bilgi verdiler ve üç haremi şerifin öneminden bahsetti.

Şık "Son zamanlarda kadına uygulanan şiddet, İslam ile Müslüman ile özdeşleşemez. Bu tür vahim olayların son bulması için herkesin gayret göstermesi gerekir. Biz halkımızın bilinçlenmesi için müftülük olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

Programa cami görevlilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim