Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, basın yayın organlarına yaptığı açıklaması sonrası 4 hayırseverin camii, 4 kişi de şadırvan yapmak için müracaatta ettiklerini söyledi. Müftülük çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Müftü Gürpınar, Nüfusun artması ve yeni yerleşim alanlarının oluşması sebebiyle yeni camilerin ve kursların yapılmasının da tabii bir ihtiyaç olduğunu ve bu alanda hala birçok eksiğimizin bulunduğunu açıklamıştık. Bunun üzerine 4 hayırseverin camii, 4 kişi de şadırvan yapmak için başvuruda bulundu.’’dedi. 

Camiiler ve Kur’an kursları hizmete açıldı
Gürpınar, ‘‘Son iki yıl içerisinde hayır hasenat ehli fedakar Niğdeli din kardeşlerimizin Fatih Sultan Mehmet Camii, El-Kuddus camii, Kardeşler Camii, Sarıköprü Ulu Camii, Sazlıca Zeki Bozkurt Camii, Aktaş Efendibey Camii gibi mimari değeri yüksek birçok camii inşa ederek milletimizin hizmetine sunduklarını büyük bir mutlulukla dile getirdim. 300 kişilik İbrahim Baloğlu yatılı Hafızlık Kur’an kursu, 150 kişilik Sazlıca Sami Efendi yatılı Hafızlık erkek Kur’an kursu, 200 kişilik Muradiye Yatılı Kız Kur’an kursu, 300 kişilik Muhammed’ül Emin yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursu ve birçok gündüzlü 4-6 yaş ve yetişkin Kur’an kurslarının tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca Alaaddin, Dörtayak, Rahmaniye, Kığılı, Sırali, Afife Hanım, Darüzzikir, Yukarı Kayabaşı, Murat Paşa, Cullaz, Kıble ile Bor ilçemizdeki birçok tarihi camilerimizi restore eden Vakıflar Bölge müdürlüğümüze ve Efendibey Kentsel dönüşüm alanında küçük te olsa biblo gibi bir cami yapan TOKİ’ye teşekkür unutulmamıştır.’’diye konuştu.

İmam eksiği
Niğde’de 57 camide imam eksiği olduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından önümüzde ki günlerde atama yapılacağını ifade eden Gürpınar açıklamasına şu şekilde devam etti: ‘‘Türkiye genelinde olduğu gibi emeklilik ve vefat benzeri olaylardan boşalan 57 camimizde İmam-Hatip bulunmadığı, bunlardan bir kısmının İşkur elemanlarla telafi edildiği yakın zamanda da Diyanet İşleri Başkanlığına verilen 11 bin kadrodan ilimizde personel tahsisi yapılacak. Amacımız herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişiyi tenkit değil aksine bunca güzel camiler ve Kur’an kursları inşa edenlere şükranlar sunmak dua ve teşekkür etmektir. Diğer bir hedefimiz ise yıkılmaya yüz tutmuş camilerin onarılmasını, ihtiyaç duyulan yerlere yeni camiler ve kursların yapılasını için hayırseverlerimiz teşvik ediyoruz.’’
Editör: TE Bilişim