Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından yeni geliştirilen ve bugün tescil edilecek olan 2 yerli ve milli patates çeşidine verilecek isimler, anketle belirlenerek tescil komitesine sunulacak.

2005 yılından bu yana yürüttükleri ıslah çalışmalarında 8 yerli ve milli patates tohumluğunu Türk tarımına kazandırdıklarını belirten Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Enstitümüzün çalışmaları neticesinde 2 çeşidimizi yine ülke tarımına kazandırmaya hazırlanıyoruz. 12 Nisan'da yapılacak olan tescil toplantısında bu 2 çeşidimiz de toplantı sonucunda ülke tarımına kazandıracak" dedi.

İSİMLERİ ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ BELİRLEDİ
Yeni tescillenecek milli patateslerin isimlerini üretici ve tüketici ile birlikte belirlemek için anket çalışması başlattıklarını ve 2 isimin belirlendiğini belirten Pırlak; “ enstitümüzde yeni geliştirdiğimiz 2 adet yerli ve milli patates çeşitlerine vereceğimiz isimleri üreticilerimiz ve tüketicilerimizle birlikte belirleyelim. 3 Nisan tarihinde başlattığımız anketimiz dün itibariyle sonra ermiş bulunmaktadır.  Anketimize binlerce katılım sağlanmış olup sizde fikrinizi söyleyin hanesine ise 548 adet farklı isim önerisinde bulunulmuştur.  Yapılan anket sonucunda en fazla oy ile Niğde Sarısı ve Saruhan isimleri oldu. En çok oy alan Niğde Sarısı ile Saruhan isimleri Tescil toplantısında tescil komitesine bu güzel isimler enstitümüz tarafından sunulacaktır” dedi.

 
 
Editör: TE Bilişim