Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü ve Niğde Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ile birlikte Niğde Teknopark’ı ve Niğde Teknopark’ta faaliyet göstermekte olan firmaları ziyaret etti.

Teknopark bünyesinde faaliyet göstermekte olan firmaların çalışmaları ve Teknoparkların işleyiş sistemi hakkında Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu’ndan bilgi alan Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, öncelikli olarak ön kuluçka ve kuluçka girişimcileri olmak üzere tüm Ar-Ge firmalarının desteklenmesi hususunda her türlü desteğe açık olduklarını vurgulayarak, özellikle yazılım konusunda yapılan çalışmaların geliştirilmesi konusunda Teknoparklar tarafından sağlanan desteğin önemli olduğunu belirtti.

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ayrıca, Niğde Teknopark’ın doluluk oranının %73 seviyelerine ulaşması ve önümüzdeki dönemde başvurusunun yapılması planlanan kuluçka merkezi ve yeni bina konusunda duyduğu memnuniyeti de dile getirerek bu konuda yapılacak girişimlere de destek olacağını özellikle ifade etti.

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ayrıca, Niğde Teknopark’ın gösterdiği gelişim hususunda özverili çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu’na da teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise açıklamasında, samimi destek sözlerinden dolayı Niğde Milletvekili Yavuz Ergun’a teşekkürlerini ileterek Kamu-Sanayi-Üniversite arasında bir köprü görevi gören Niğde Teknopark’ın gelişimi konusundaki çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.

Ziyaret programı, Niğde Milletvekili Yavuz Ergun’un, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren “Balkan Savunma”, Okka Türk Kahve Makineleri ile yüksek oranda ihracat gerçekleştiren “Arzum Elektrikli Ev Aletleri”, yazılım alanında çalışmalar yapan “Daynex” ve “Creaktif Yazılım”, eğitim teknolojileri alanında çalışmalar yapan “Alice Eğitim Teknolojileri” ve son olarak medikal çalışmalar yapan “Winpet” firmalarını ziyaret etmesi ve firmalardan devam eden projeleri hakkında bilgi alması ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim