TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Kuruluş Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 


Milletvekili Gültekin mesajında, “23 Nisan 1920, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı tarihin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu günün önemine binaen milletimizin geleceği çocuklarımıza, Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından armağan edilen bu bayram, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen tek bayramdır. 


“Tek bir makam vardır, O da milletin kalbidir”
Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” sözü ile başlayan ve bugün 100. Yılını kutladığımız bu asırlık zorlu yolculukta, ülkemiz sayısız badireler atlatarak bugüne ulaşmıştır. Milletimizin iradesinin merkezi olan T.B.M.M. pek çok darbeye maalesef maruz kalmıştır. Tüm zorluklara rağmen aziz milletimiz iradesine sahip çıkarak her defasında milletin meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi daha da güçlenerek varlığını korumuş ve önemini her daim devam ettirmiştir. 15 Temmuz 2016 da devletimize ve milletimize kast eden FETÖ terör örgütünün de ilk hedeflerinden birisi olan T.B.M.M. F-16’lar ile vurulmuş ve milletin iradesi gasp edilmek istenmiştir. Büyük Türkiye’nin mimarı liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da hedef alındığı bu hain saldırıda, 251 vatandaşımızı şahadete uğurlayarak hem irademize hem de irademizin temsilcisi TBMM’ne o gece milletçe topyekûn sahip çıkılmıştır... 15 Temmuz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum...


“Büyük Türkiye, Güçlü Lider”
2001 yılında karanlıktan aydınlığa diyerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde kurulan AK Parti’miz her şey Türkiye için diyerek Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemize hizmet sevdası ile geçirdiğimiz bu süreçte milletimizin desteği ve teveccühü ile önümüze çıkarılan her türlü engelleri aşılmış, vesayet odaklarına son verilmiştir.  
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve kararlılığı sayesinde hem sahada hem de masada kazanan bir Türkiye var artık. Bugün Avrupa’yı incelerseniz daha net şekilde göreceksiniz ki bir liderlik krizi var. Karar alıcı mekanizmalarda bu açıkça görülüyor. Türkiye olarak geriye baktığımızda bir sürü badirenin yaşandığını görüyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği sayesinde hepsine meydan okuduk. Ülkemizin bağımsızlığı, sınırlarımızın güvenliği için kararlarımızı net şekilde alıp sahada kendi imkanlarımızla uyguladık. 


“Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet”  
Millet iradesinin bizzat kendisine teslim edilişinin 100. Yılını kutladığımız bu günde şunu açıkça belirtmek isterim ki, milletimizi, hem yürütmeyi hem de yasamayı bizzat kendi oyu ve iradesiyle tayin edecek güçlü bir sistemle buluşturmanın onurunu yaşıyorum. Attığımız bu demokratikleşme adımlarımız sayesinde; aktif ve güçlü bir şekilde yasalar hazırlayan ve çıkaran meclisimiz, çift başlılığın ortadan kalktığı, bürokratik hantallığa son veren, hızla kararlar alabilen, milli iradeye dayalı etkin hükümet sistemimiz ile 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyen bir dönemi yaşıyoruz. Daha güçlü ve  büyük bir Türkiye için, daha sağlam bir demokrasi için ihtiyaç duyduğumuz “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” de milletimizin AK Parti’ye güven ve teveccühleriyle kabul edilmiştir.


“AK Parti, 18 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdi”
18 yıllık hizmet dönemimizde hayal bile edilemeyen birçok proje Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde birer birer tamamlanmış ve milletimizin hizmetine sunulmuştur. Modern havaalanları, köprüler, otoyollar, hastaneler, hızlı tren, Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birbirine bağlayan Marmaray, milli savaş gemilerimiz, milli insansız hava araçları İHA ve SİHA’larımız, milli tank, milli piyade tüfeği, milli helikopter ve daha birçok hayati öneme sahip dev projeler AK Parti döneminde hayata geçirildi. Sağlık alanında yaptığımız büyük yatırımlar sayesinde gelişmiş ülkeler bile koronavirüs ile mücadele edemez duruma düşmüşken Türkiye örnek gösterilen ülke haline gelmiştir. Sağlık alanına yapmış olduğumuz yatırımların meyvesini şimdi topluyoruz. Laf değil, hizmet üretiyoruz.
Dev yatırımlarla her gün çıtayı daha yukarıya taşıyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN sayesinde; bugün, diplomatik olarak istediğini alan bir Türkiye vardır, Milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında dimdik durmasıyla tüm dünyaya devlet ve millet bütünleşmesinin nasıl olduğunu göstermiş ve dünyada söz sahibi bir ülke olmuştur.


“15 Temmuz Hain Darbe Girişimi”
Cumhuriyetin, demokrasinin ve hukuk devletinin zorlu mücadeleler neticesinde elde edilen büyük kazanımlar olduğunun bilinciyle Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 15 Temmuz gecesi meydanlara akın eden milletimiz, daha önce hiçbir darbe girişiminde görülmeyen bir direniş göstermiş ve kendi iradesine sahip çıkarak hain darbe girişimini bertaraf etmiştir. Şehadeti göze alarak büyük bir sağduyu ve kararlılıkla hareket eden milletimiz o gece devletiyle özdeşleştirdiği özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını ve geleceğini korumak için FETÖ terör örgütünün darbe kalkışmasına karşı adeta kıyam etmiş ve tanklara, uçaklara, bombalara, tüfeklere karşı göğsünü siper ederek bu işgal girişimini püskürtmüştür. Ülkemizi darbe teşebbüsleriyle, terörle, tehditle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları, her teşebbüslerinde milletimizin feraseti, cesareti ve vatan sevgisi karşısında hezimete uğramışlardır.


"Türkiye, tüm dünya tarafından gıpta ile izleniyor" 
Özellikle son dönemde hızla ilerleyen ve dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir virüs tehdidiyle karşı karşıyayız.  Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır sergilediği liderliği sayesinde virüs tehdidine karşı vermiş olduğu mücadeleyi de tüm dünya gıpta ile takip etmekte ve her gün uluslararası sağlık kurumları ve devlet liderleri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize övgü dolu mesajlar yayınlamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti'miz iktidara geldiği 2002'den bu yana uygulamaya geçirdiği Sağlıkta Dönüşüm Programıyla sağlık alanında devrim niteliğindeki reformlara imza atmıştır. Gelişmiş ülkeler sağlık, personellerine ve vatandaşlarına yardım edemez durumdayken, dünyadaki sağlık sistemlerinin çöktüğü böyle bir dönemde güçlü liderimiz ile biz Türkiye olarak büyük sağlık yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Son teknoloji ile donatılmış, vatandaşımız bütün sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek olan şehir hastanelerimizi tek tek açmaya devam ediyoruz. Sağlık ordumuza tekraren teşekkür ediyorum.


NİĞDE 2023’e doğru yatırımları
24 Haziran 2018 seçimlerinde değerli hemşerilerimin teveccühü ile seçilerek yüce T.B.M.M. çatısı altında aziz milletimize ve ilimize hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. 2023 hedeflerimize doğru hızla ilerlerken Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunulacak ve şehrimizi daha modern bir yapıya kavuşturacak olan; 2020 yılı içinde tamamlanacak Ankara-Niğde otobanı yapımı, 6 Mayıs 2020 de ihalesi yapılarak inşasına başlanacak mevcut hastanemize ek 400 yataklı hastane yapımı, Yeni Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi yapımı, Kale ve çevresi kentsel dönüşümü projemiz, Yeni Hükümet konağı yapımı, Niğde Kent Meydanı Projemiz, Kayardı millet bahçesi projemiz, Özel idare önü ve ditaş kavşağı demiryolu üst geçit yapımı, Ketençimen Kayak Merkezi yapımı,  Yeni Niğde Öğretmenevi Yapımı, Niğde Stadının modernizasyonu ile yeni kapalı tribün ve antrenman salonu yapımı, 3. Organize Sanayi Bölgesinin Kurulması, Niğde-Bor enerji ihtisas endüstri bölgesi kurulması gibi projeler ve bunun yanında önemli projeler için çalışmaktan ve katkı sunmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bizlere şehrimize ve milletimize hizmet etme şansını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu karara sahip çıkıp destekleyen hemşerilerime sonsuz teşekkür ederim. Bu vesileyle; TBMM kurulduğu günden bugüne ilimizde özveri ile hizmet etmiş, katkı sunarak bu ulvi görevi onurla yerine getirip ahirete irtihal etmiş milletvekillerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. 


“Türk milletine hizmet etmek benim için onur ve gururdur.”
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ‘’ anlayışı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100.  Yılında aziz milletimizin hizmetinde olmak bizler için onur ve gurur vesilesidir. Ülkemizin kurtuluşu için şehadete yürüyen atalarımızın bizlere en büyük mirası olan vatanımızı korumak ve daha da yüceltmek için gece gündüz demeden daima çalışacağız. 


Türk milletinin bağımsızlık sembolü Yüce Meclisimizin açılışının 100. Yılını T.B.M.M. de bu yıl dünya genelini etkisi altına alan korona virüsü nedeni ile sınırlı katılımla kutluyoruz. Ama milletimizin birliği ve beraberliği, içindeki vatan sevgisi her zorluğu aşacak kadar büyük. Bugünün sahibi çocuklarımızla birlikte 23 Nisan akşamı evlerimizin balkonundan kalben buluşarak saat 21:00'de istiklal marşımızı okuyarak kutlayacağız.  Mukaddes vatanımızı korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ahrete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Daha nice mutlu huzurlu ve coşkuyla kutlayacağımız nice 100 yıllara.

Editör: TE Bilişim