Milletvekili Gültekin Mesajında : “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir.” Dedi.

Basın mensupları ülkenin önemli yapı taşıdır diyen Milletvekili Gültekin, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümü vesilesiyle, her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz ve her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde görevlerini yerine getiren, başta Niğde’mizin basın mensupları olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.

Editör: TE Bilişim