Ergun mesajında şu ifadeleri kullandı, ''Tüm insanlar, birbirleriyle eşittir ve daha anne karnından başlamak üzere, devredilemez temel hak ve özgürlüklere sahip olarak yaşama merhaba demektedir. Tüm insanların eşitliği, temel hakları özgürlükleri, ülkelerin iç mevzuatları ve Uluslararası Sözleşmeler ile kabul edilmiş ve koruma altına alınmıştır.

Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üreten bizler, onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri peyderpey kaldırdık, kaldırmaya devam ediyoruz.

Hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında; tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, gerçekten takdire şayandır.

Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine özründen dolayı hiçbir imkân ve fırsatlardan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Bu maksatla atılacak her adım, engelli vatandaşlarımızın öz güvenlerini güçlendirecek ve hayata daha sıkı bağlanarak toplumda üreten bir birey olmalarını sağlayacaktır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Engellerin birlikte ve beraber aşılacağı düşüncesiyle, engelli vatandaşlarımıza daha mutlu bir yaşam sürdürmelerini temenni ederim.''dedi.

Editör: TE Bilişim