Niğde  Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) İl Başkanlığı'nca halkı sokağa çıkarma çağrısında bulunan haber sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

MİDDER Niğde İl Başkanı Ali Gökkuş  beraberinde Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin,  Dün atanan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Şafak ile  Niğde Adliyesi’ne giderek, Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek Başkanı Ali Gökkuş, Fatih Portakal'ın, Fransa'da olduğu gibi kişileri ayaklanmaya davet ettiğini ileri sürdü.

Gazetecinin öncelikli görevinin; halkın söylemlerine, taleplerine ve hislerine tercümanlık yapmak olduğunu kaydeden Gökkuş, "Gazeteci kendisini takip eden kitlenin taleplerini ve sıkıntılarını kaleme almak, yaşanan olumsuzlukların giderilmesinde hem devlete hem millete yardımcı olmaktır. Fatih Portakal'ın açıklamalarında talimatı milletten değil, ülkemizde karışıklık ve kargaşa çıkmasını isteyen kaos gruplarından aldığını görüyoruz. Yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümü sokak protestoları değildir. Fransa'daki 'sarı yeleklilerin benzer bir hareketini Türkiye'nin de içinde bulunduğu birkaç ülkeye sıçramasını istiyorlar. Bizler tıpkı 15 Temmuz'daki gibi sadece devletimizin bekası ve karşılaştığı tehlikelere karşı sokağa çıkmamız gerektiğini savunuyoruz" dedi.

Peki Fatih Portakal ne demiş... İzleyin...

 
Editör: TE Bilişim