MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Türkçenin Resmi Dil olmasının kabulünün 735. yıldönümü ve Anneler günü nedeni ile bir açıklama yaptı. 


Bu sene Anneler günü ile Türkçenin Resmi Dil olarak kabulünün 735. yıldönümünün Aynı güne denk geldiği için ikisini birden kutlamanın mutluğunu yaşadıklarını  söyleyen, Milliyetçi Hareket Partisi Bor İlçe Başkanı Şefik ÇALGIN   ‘’Anneler Günü,,  ve ‘’Türkçenin Resmi Dil olarak kabulünün 735. Yıldönümü,, dolayısıyla yayınladığı mesajında;

"Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) in de buyurduğu gibi;’’Cennet Anaların Ayağı Altındadır.,, Anne sevgisi, çelişkiler ve çekişmelerle yazılmış insanlık tarihinin, çelişmediği ve çekişmediği tek ortak noktasıdır. 

Hiçbir inanç, hiçbir kültür, hiç bir toplum ve hiçbir din yoktur ki; temeline Anne sevgisi olmasın. Annelik, insanlığın ulaşabileceği en doruk noktadır.

Öpmeye kıyamadığı yavrusunu, vatana hizmet etsin diye, gözünü kırpmadan gönderen bir annenin erdiği noktaya ulaşabilecek bir kişi daha yoktur.    Gittikçe olumsuzlaşan ekonomik şartlar altında hem çalışan hem evlat yetiştiren, yozlaşan kültürel şartlar karşısında vakarını bozmayan, Âmine Hatunlardan, Nene Hatunlardan devraldığı iffet bayrağını dalgalandıran, çocuklarına helalden ve doğrudan başka bir şey öğretmeyen, Türk Milletinin temel direği anneler ne yücedir!    Bu vatan için çalışan, üreten ve savaşan bütün evlatların anneleri ne yücedir!

Kanlarıyla bayrakları bayrak yapan, mezar taşlarıyla bu vatana Türk mührünü vuranların anaları ne yücedir.Çünkü; Onlar Şehit analarıdır…

Başta bu vatana şehit yetiştirenler olmak üzere, tüm annelerin anneler günü kutluyor, Hepsini saygı sevgi ve muhabbetle selamlayarak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki;‘’Bizim için yılın annesi, tüm şehit analarıdır." Karaman oğlu Mehmet Bey 13 Mayıs 1277 Yılında Türkçenin Resmi Dil olması için bir Ferman yayınlamıştır.

’’Bugünden sonra; Divan da, Dergâh da, Bargâh da, Meclis de ve Meydan da TÜRKÇE den başka Dil kullanılmaya’’ diyerek yayınladığı fermanla ana dilimiz olan güzel Türkçemizi resmileştirmiş, Cumhuriyet Döneminde de Ulu Önder ATATÜRK ün kurduğu Türk Dil Kurumunun da temelini atmıştır.   Çünkü; Millet olarak yaşamanın İlk şartı, Dil birliğinin sağlanmasıdır. Bundan 7 Asır önce Karaman oğullarının 3. Hükümdarı Mehmet Bey bu düşünceyle ilk adımı atmış. Kendisini; Saygı, Şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhu Şad Olsun .

‘’Türk milletindenim diyen herkes; Her şeyden önce mutlaka Türkçe konuşmalıdır.,,

Mustafa Kemal ATATÜRK

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE…



Editör: TE Bilişim