MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, “Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında PKK terör örgütünün alçakça kurduğu pusu sonucunda 13 askerimizin şehit düştü 7 askerimiz de yaralandı. Haince saldırı aziz Türk Milleti’nin yüreğine kor olarak düşmüştür. Acımız çok büyüktür. Canlarını vatan için veren aziz Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet,bu vatan için en değerli varlıklarını veren ailelerine de başsağlığı diliyoruz” dedi.
        Türk Milleti’nin güvenip ülkeyi yönetmek gibi kutsal görevi verdiği mevcut hükümetin başında olanların bu olayın baş sorumlusu olarak görüldüğünü dile getiren Yağmur, “Açılım zırvası adı altında gerçekleştirilen yıkım projesinin sonuçları olarak bugün 13 vatan evladını toprağa vermiş bulunmaktayız. Daha da ötesi İmralı’daki cani ile pazarlık yapmak gibi bir garabete düşen mevcut hükümet bunların hesabını Türk Milleti’ne elbet verecektir. AKP iktidarının yetersizliklerini, yanlışlıkları teslimiyet ve ileriye dönük niyetlerini anlamak için bu hayati soruları sormak gerekir. Nitekim AKP’nin ne niyette olduğu programına zaten yansımıştır. Terörle mücadeleden tek bir kelime dahi söz edilmemiştir. Bu duruma partimizden başka itiraz eden de olmamıştır” dedi.
 
HÜKÜMETİN PROGRAMINDA TERÖRLE MÜCADELE YOK
             MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu hali hükümetin içine düştüğü zafiyetin açık göstergesi olarak değerlendirdiğini belirten Yağmur, Genel Başkanı Bahçeli’nin bu durumu ‘Zannedersiniz ki ülkemiz günlük güneşliktir, millet olarak bölücülük diye derdimiz ve endişemiz bulunmamaktadır, dağlarımızda silahla gezenler sanki özgürlük savaşçısıdır ve meşru haklarını aramaktadır. Milli güvenliğimize yönelik tehditleri hafife alan bir hükümet etme anlayışının millet ve devlet bekasını korumak için hiçbir fedakarlıkta bulunamayacağını görmek gerekmektedir. Eğer İmralı’yla yapılan görüşmelerde terörle mücadele edileceğine dair bir ifadenin hükümet     programına konulmaması için söz verilmişse emin olun bunu ne aziz milletimiz nede Cenab-ı Allah affedecektir’ tespitlerini yaptığını söyledi.
İMRALI PARTİ GENEL MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ
      Başbakan’ın Devlet Bahçeli’nin görüşlerinden çok rahatsız olduğunu gizleyemediğini dile getiren Yağmur, “ Başbakan önce meclis kürsüsünden sonrada partisinin grup toplantısında bir defa daha esas düşüncesini sergilemiştir. ‘MHP şehit, şehit, şehit diyormuş bunları bir kenara bırakmak gerekiyormuş’ İşte fark tam burada Sayın Başbakan. Her gün şehit haberleri gelirken, ülkemizin bir bölümü fiili işgal altındaymış görüntüsü verirken, İmralı bir parti genel merkezine dönüşmüşken ülkenin birliği ve varlığı sayenizde ağır bir tehdit altındayken MHP’nin ne demesini bekliyordunuz? MHP şehit diyor siz ‘Kelle’ diyorsunuz ,MHP bölünmez bütünlük ,milli devlet, üniter yapı, Türk Milleti diyor siz ‘Bırakın bunları bir yana gelin masaya oturun’ diyorsunuz. Bunlar bir kenara bırakılacaksa o masada ne konuşulacak ey! Başbakan? MHP’yi gerçekten bu ülkenin ve milletin ihtiyacı olan bir Anaysa yapmak için mi? Yoksa İmralı müzakerelerinde verdiğiniz sözleri yerine getirirken ‘MHP’de masaya oturdu’ diyerek, niyetlerinize alet etmek için mi masaya çağırıyorsunuz. Siz Sayın Başbakan bunlarla mücadele etmediğiniz sürece, yüce Türk Milleti   sizi   affetmeyecektir. Hükümetin derhal aklını başına alıp, terörle mücadeleye başlaması gerekir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim