Ak Partili bir belediye iken 31 Mart 2019 Mahalli İdareler  seçimlerinde MHP'nin kazandığı Bor İlçesi Çukurkuyu beldesinin yeni Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Belediye binası üzerinde bulunan tabelaya T.C. ibaresini ekletti. 

31 Mart 2019 seçimlerinde  MHPye geçen, 15 Temmuz Kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir in de doğup büyüdüğü, kabrinin de bulunduğu Bor İlçesi Çukurkuyu Belde Belediyesinin tabelası değiştirilerek T.C. ibaresi eklendi.  

MHP'nin Niğde'de Ak Parti'den Belediye kazandığı Altunhisar İlçesinde ise,  Ak Partili Belediye eski Başkanı Erdal Sarı döneminde T.C. ibaresinin takıldığı, yine Niğde Merkez'e bağlı Gümüşler Beldesinde de önceki Ak Partili başkan Bayram Akdoğan zamanında da T.C. ibaresinin takılı olduğu bilgisi edinildi. Gümüşler Belde belediyesini de MHP kazanmıştı. 

Bor Belediyesi ise  yeni sosyal medya hesabını T.C. Bor Belediyesi olarak açtı. Bir zamanlar T.C. başlıklı sosyal medya hesabı açmak Ak Parti'ye muhalif duruşun simgesi olmuştu. 

Niğde Belediyesinde T.C. ibaresinin kullanılması için MHP li Meclis üyeleri yazılı teklifte bulunmuş ancak meclis gündemine dahi gelmemişti. Niğde Belediyesinin yazışmalarında ise T.C. ibaresinin kullandığı öğrenildi. 
İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA




 
Editör: TE Bilişim