Niğde Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın başkanlık ettiği toplantıda 8 madde oylara sunulurak karara bağlandı.

 

Niğde Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen Belediye Meclis toplantısın da açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis tutunak özetleri kabul edildi ve gündem deki maddelere geçildi.

PARKOMAT ZAMMI RED EDİLDİ

Gündemin üçüncü maddesi olan Niğde şehir merkezinde parkomat sistemini ihale eden Özyıldız şirketinin “parkomat ücretlerinin artırılması konusundaki vermiş olduğu dilekçenin incelenerek ücretlerde artış olmaması konusunda karar alınması oylara sunularak kabul edildi.


NAZIM İMAR PLANI ZAMANA YAYILDI


Gündemin 5. Maddesi olarak görüşülen 1/5000 ölçekli imar planın ise yetkili firma elemanlarının yetkili olup olmadığı konusunda çevre ve şehircilik bakanlığından gelecek cevabın beklenilmesi ve plan komisyonundaki karar süresinin uzatılması oylamaya sunularak kabul edilmiştir.


ŞAHENKLERİN YAPTIRTIĞI KÜTÜPHANE TAKAS EDİLECEK


Bir diğer madde ise Niğdeli iş adamı Ayhan Şehenk’in Niğde’de kütüphane olarak yaptırmış olduğu binanın Niğde merkezde bulunan askerlik şubesi binası ile takas edilmesi konusunun komisyona sunulması hususu oy çoklu ile kabul edilerek karara bağlandı.



 

Editör: TE Bilişim