Memur-Sen Konfederasyonu 11 iş kolundaki yapısıyla Mayıs 2011 itibariyle yarım milyon üyeye ulaşmayı hedefliyor.
Memur-Sen Niğde İl Başkanlığı tarafından Osmanbey Otel’de düzenlenen toplantıya Memur-Sen'in 11 iş kolundaki sendika başkanları ve çok sayıda üye katıldı. Memur-Sen Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, Memur-Sen'in hiçbir siyasi yapıya angaje olmadan, karanlık güçlerle işbirliği yapmadan, darbecilere kucak açmadan yola devam ettiğini dile getirdi.
Memur-Sen çatısı altındaki sendikaların il-ilçe başkanları ve üyelerinin katıldığı toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, Diyanet-Sen Genel Mali Sekreteri Mehmet Ali Omurca, Toç-Bir-Sen Genel Basın ve İletişim Sekreteri Şahin Değirmen, Memur-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen İl Başkanı Özüdoğru, genel merkezin bütün illerde geniş bir çalışma başlatarak 11 iş kolundaki sendikaların Mayıs ayına kadar yarım milyon üye yapmasını istediğini belirterek şöyle konuştu: "Genel Merkezimiz tarafından konulan yarım milyon üye hedefine odaklanmış bulunuyoruz. Türkiye'nin her yerinde seferberlik başlatıldı. 11 iş kolundaki sendika başkanlarımız ve üyelerimizin hedefe ulaşmak için var gücüyle çalışacaklarından hiçbir şüphemiz yok.”
“Farklılıklarımız, renklerimizdir”
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer de değerler üzerine sendikacılık yaptıklarını vurgulayarak, “Kamu çalışanlarının özlük haklarını korumak ve daha iyi noktalara taşımak adına mücadele veriyoruz. Memur-Sen olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Biz her zaman milletin değerlerinin yanında durduk. Biz her zaman 400 bin kişilik bir STK olmanın gücünü kullanarak sivil iradeden yana tavır aldık. İşte bundan dolayı şu an sendikamıza karşı ciddi bir teveccüh var. Kamu çalışanları üye olmak için bizi seçiyor" şeklinde konuştu.
Diyanet-Sen Genel Mali Sekreteri Mehmet Ali Omurca da Memur-Sen olarak medeniyet değerlerine bağlı, “egemenlik milletindir” iradesini sonuna kadar savunan bir anlayışın içerisinde sendikacılık yaptıklarını, sivil toplum denildiğinde, medeni toplum anlaşılması gerektiğini belirterek vesayetçiliğin karşısında durduklarını söyledi.
Memur-Sen Niğde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yarım milyon üye hedefi masaya yatırılırken 11 iş kolu olan Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Büro-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Ulaştırma-Memur Sen, Kültür-Memur-Sen başkanları çalışmaya tam destek vereceklerini açıkladı.

 
Editör: TE Bilişim