Memur-Sen Konfedarasyonu Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru ; Mısır için direniş insanlık için diriliş mitingine Niğdelileri davet etti. 

Celalettin Özüdoğru yaptığı basın açıklamasında  ;  Dünyanın birçok yerinde zulüm, kan ve gözyaşı var. Özellikle Müslüman coğrafyasında yaşanan bu zulümler giderek artmış ve olay toplu katliamlara dönüşmüştür.


Doğu Türkistan’da Çin zulmü, Arakan’da Budistlerin zulmü, Suriye’deki iç savaş ve Filistin’de yıllardır süren zulümler ve nihayetinde Mısır…


45 gün önce askeri darbe ile sivillere yönelik başlayan baskı, zulüm çığrından çıkmış ve bütün dünyanın gözü önünde bir millet yok edilmeye çalışılmaktadır. Gücünü ABD, İsrail ve diğer zalimlerden alan darbeciler meydanlarda ölüm yağdırmaktadır. Öte yandan Esed kendi halkına kimyasal silah kullanarak tarihin en büyük vahşetine imza atıyor. Körpecik çocuklar, anaların bakmaya, sevmeye kıyamadığı masum yavrular bütün dünyanın gözü önünde can veriyor.


İşte biz de “bütün müminler kardeştir.” ilahi emri gereğince bu zulümlere elimizden geldiğince tepki koyuyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki zulüm karşısında tarafsızlık zulme ortak olmaktır.

 

Memur-Sen konfederasyonu ve "Mazlum Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu” olarak Mısır'da demokrasi isteyen mazlum halka kurşun sıkan zalim darbe yönetimini protesto etmek ve katliamlara "dur" demek için buluşuyor ve 24 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00'da Ankara Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Mısır'da insanlığın katledilmesine tepki göstermeye davet ediyoruz.


Editör: TE Bilişim