Memur-Sen Niğde İl Temsilciliği, Kamu İşveren Kurulu'nun 2012 için yüzde 3+3 ve 2013 yılı için yüzde 2+3'lük zam teklifini, gerçekleştirdiği eylemle protesto etti.

 

Hükümet meydanındaki eylemde konuşan Memur-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, 2,5 milyon kamu görevlisi ve milyonlarca emekli adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi beklediklerini söyledi.

 

Özüdoğru, Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri, 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacaklarını, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlanıncaya kadar da mücadele edeceklerini belirtti. Memur-Sen'in toplu sözleşme tekliflerini genel hatlarıyla hatırlatan Özüdoğru, “Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine, 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14 oranında artış istiyoruz. Taban aylığına, 2012 yılı için yüzde 16 artı 120 TL seyyanen zam, 2013 yılı için yüzde 14 artı 80 TL seyyanen zam yapılmasını teklif ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendika temsilci ve üyelerinin katıldığı protesto eyleminde “Sayın Başbakanım, 3+3 ile 3 çocuğa nasıl bakılır”, “Bahane değil zam istiyoruz”, “Cimri Bakan teklifini geri çek” pankartları açıldı. Protesto eyleminden sonra kalabalık sessizce dağıldı. 


Editör: TE Bilişim