Niğde'de Memur Sen ve bağlı sendikalar Cumhuriyet Meydanında teröre tepki göstererek basın açıklaması yaptılar. 

Basın açıklamasını Memur Sen Niğde İl Başkanı Hasan Orhan yaptı. Orhan, açıklamasına Başta Dağlıca olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz' dedi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklamasında Memur Sen Niğde İl Başkanı Hasan Orhan'ın konuşmaları sloganlarla sık sık kesildi.

Başkan Orhan açıklamasında şunları söyledi; 'Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar ister PKK, ister IŞİD, ister DHKP-C'den gelsin teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütüne karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel seçimlerinden sonra oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanılan terör örgütleri masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta 32 gencimizin karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeninden terör sarmalının içine çekilmiştir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlatılan Milli Kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapak PKK terör örgütü haince saldırıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır' dedi.

Teröre karşı Çare sunan İl Başkanı Orhan konuşmasına şöyle devam etti; 'Çare, teröre karşı tek vucut olmaktır. Özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektedir. Çare, sıkı yönetim ve olağan üstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır. Çare mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir' diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası kalabalık olaysız şekilde dağıldı.


Editör: TE Bilişim