Memur Sen Niğde İl Başkanı Hasan Orhan yaptığı basın açıklamasında; Ankara tren garı önünde meydana gelen patlama neticesinde yüze yakın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yüzü aşkın vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan menfur saldırının hüznü devam ederken Erzurum Şenkaya ‘dan dan gelen şehit haberi acımızı katlamış bulunuyor.


Memur Sen ailesi olarak teröre ve teröriste karşı sergilediğimiz duruşumuzu bugünde sergiliyor, terörü ve teröristi şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Bu hain odaklar bilmeli ki milletin evlatları arasına ekmeye çalıştıkları fitne tohumları bu topraklarda asla yeşermeyecektir. Bu konuda en büyük güvencemiz aziz milletimizin feraseti ve basiretidir. Milletimiz bu olayla gerçekleştirilmek istenen oyunu da oyuncuları da çok net bir şekilde görmektedir.

Patlamada vatandaşlarımızın kaybına milletçe üzüntümüz devam sürerken kimi siyaset ve stk temsilcilerinin sağduyudan uzak, kışkırtıcı açıklamalarını sorumsuzluk örneği olarak değerlendiriyoruz. Bu aşamada birlik ve beraberlik mesajlarını verilerek terörün istediği korku ve endişe ikliminin önüne geçilmelidir.

İçinde Memur Sen’in de bulunduğu Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarının ‘’Teröre Karşı Bayrağını Al Gel’ ’sloganı ile Ankara’da yapılan yürüyüşe katılmayıp, neden Türk bayrağı taşınıyor eleştirisi yapanları da ibretle izliyoruz. Bu güne kadar askerimizi, polisimizi şehit eden Pkk terör örgütünü eleştiren tek kelime etmeyen kesimin katil devlet sloganları atmalarını da milletimizin bir arada yaşamaya dönük ortak geleceğine dair iyi niyet taşımayan girişimler olarak görüyoruz.

Ankara’da ki ay yıldızlı bayraklarla Pkk ve terör örgütlerine karşı verilen mesaja açıkça karşı olan bölücü örgüt destekçilerinin Ankara’da ki patlamayı Pkk terörünü ve teröristini cici çocuklara dönüştürmeye, millet ve devletin beraberliğini savunan toplumsal iradeyi sindirmeye dönük bir algı oluşturma gayretlerinin de farkındayız.

Milletin birliği ve devletimizin varlığını hedef alan bu girişimlere alet olmama konusunda milletimizi hassas davranmaya davet ediyoruz.

Memur Sen ailesi olarak yaşadığımız bu büyük acıları kalbimizde yaşadığımızı bir kez daha ifade ediyor, milletimize baş sağlığı diliyoruz.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim